Kategoriler
Genel

3DMark Benchmark Tool Android’de

3dmark-android-benchmark-tool

Cihazlar arasında oyun ya da uygulama performanslarını karşılaştırmak amacıyla benchmark toollar kullanıyoruz. Cihazların grafik gücünü test eden 3DMark bu karşılaştırmaların sadece bilgisayarlar için değil mobil cihazlar için de olmasını gerektiğini bildiğinden mobil cihazlar için de uygulamasını çıkartıyor.

Şubat ayında Windows 8 için uygulamasını çıkartan 3DMark Android sürümünü de çıkardı ve Google Play’de indirilmeye hazır. Pek çok ARM tabanlı akıllı telefonlar ve tabletler aynı sonuçlar üzerinden değerlendirilebilecek. Uygulama Android, iOS, Windows ve Windows RT işletim sistemlerinde çalışabildiğinden benchmark testlerinde önemli bir tool olacağa benziyor. Sonuçları CPU ve GPU olarak ayrı ayrı verecek olan yazılım, aktarılan bilgilere göre detaylı karşılaştırma imkanı da sunuyor. Cloud Gate, Fire Strike ve Ice Storm olarak adlandırılan 3 farklı test grubundan oluşan test yazılımı, Android tabanlı cihazların ne kadar güçlü olduğunu anlamamızı ve diğer platformlarla karşılaştırmamızı sağlayacak.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zAImZ_Jzk1s]

 

Google Play’den ücretsiz indirilebilecek 283 MB büyüklüğündeki uygulama Android 3.1 ve üzeri sürümlerinde kullanılabilir durumda. Ayrıca yine Google Play sayfasında belirtildiği üzere uygulamanın çalıştırılabileceği minimum sistem gereksinimleri:

  • 1 GB bellek
  • OpenGL ES 2.0
  • 300 MB kullanılabilir boş disk alanı

Uygulamayı indirmek için;

Google Play Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.futuremark.dmandroid.application

Sağlıcakla kalın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir