Kategoriler
Genel

Augmented Reality ile Gelecekte Oyunlar

augmented-reality-gelecekte-oyunlar

Eğlence hayatımız boyunca süren bir kavram ve bunun en büyük parçalarından biri de oyun. Küçükken oynamaya başladığımız oyunlar çoğumuz için hangi yaşa gelmiş olursak olalım vazgeçemediğiz eğlencelerimizden biri olmayı başarabiliyor, oyun dünyası da her geçen gün pazar payını artırarak büyümeye devam ediyor.

Teknolojinin gelişmesi, pazardaki yenilikler oyun dünyasını da şekillendirmeye devam ediyor. Mobil cihazlar oyun dünyasını kuşatmaya başlamışken Augmented Reality de önem kazanmaya devam ediyor. Aşağıdaki video da gelecekte Augmented Reality (Artırılmış Gerçeklik) ile oyun oynama şeklimizin nasıl değişebileceğini gösteriyor. Bu şekilde bir değişiklik yaşar mıyız bilinmez ama eğlenceli gözüküyor, aynı zamanda bu gelişmeler olumlu mu olur yoksa olumsuz mu diye bizleri düşündürüyor. Aşağıdaki video ile gerçekçi oyunlara bakmaya başlayalım.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NdOEJfezcs0&feature=youtu.be]

Biraz daha ileri giderek oyundaki gerçek bir karakteri canlandırıyor olsaydınız, sanal objeler gerçek kişi görünümünde olsalardı nasıl olurdu? Aşağıdaki videolarda bunlar düşünülmüş, özellikle ikinci videoda kendinizi gerçek bir aksiyon oyununda hatta filminde bulabilirsiniz.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QYm-dT24iRY]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Rgox84KE7iY]

Augmented Reality kategorisine alamasak da gelecekte oyun demişken Intel’in düşünce gücü ile oyun oynama ile ilgili hazırladığı videoyu da paylaşalım.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tXMibb4op_Y]

Kaynak: TeknovasyonMarketing

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir