Kategoriler
Genel

Google Play Movies and TV Uygulamasına Yüz Tanıma Özelliği Geliyor

info-cards-play-movies-app

Google, Jelly Bean ile gelen Google Now’da info cardlara yer vermişti. Bu özellik sevilmiş olmalı ki info cardları bir adım daha ileriye taşıyarak tüm medyalara getirmeye başlıyor.

Film ya da bir klip izlerken bazen bir oyuncu çok tanıdık gelir ama kim olduğunu ya da adını bir türlü hatırlayamaz internette bulmaya çalışırız. Zaman zaman “Bu oyuncu şu filmde de oynamamış mıydı?” gibi sorular da sorarız. Google da bu ihtiyacı farketmiş olacak ki Google Play Movies and TV uygulamasında bir video izlerken videoyu durdurup sahnedeki oyuncunun yüzüne tıkladığınızda oyuncu ile bilgiler hatta bazı kaynaklardan alarak biyografisini, filmografisini ya da albümlerini ve şarkılarını ekrana getiriyor. Durdurğunuz filmi oynatmaya başladığınızda oyuncunun bilgilerinin görüntülendiği kutucuk da kayboluyor.

Uygulama şu an her videodaki yüzü tanıyamasa da Google çok sayıda videoda bu özelliğin çalıştığını bildiriyor. Uygulamayı daha önce indiren kullanıcılar yeni güncellemeyi yaparak bu özelliklere kavuşacak. Uygulama Türkiye’de desteklenmediğinden meraklı kullanıcılar farklı yöntemler deneyerek telefonlarına kurabilecek gözüküyor.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nt9KI6TxVCQ]

 

Google Play Movies and TV Uygulamasını Google Play Store’da incelemek için Google Play Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.videos

QR Code:

Sağlıcakla kalın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir