Kategoriler
Genel

Samsung Galaxy Round’un İlk Tanıtım Videosu Yayınlandı

Samsung-galaxy-round

Mobil cihaz seçiminde donanımın yanı sıra tasarım da son kullanıcılar için en önemli faktörlerin başında geliyor. Aslında bu durum sadece mobil cihazlar için geçerli değil, aldığımız birçok teknoloji ürününde ürünün albenisi var mı buna dikkat ediyoruz. Örnek olarak kumandalarda ve gamepad’lerde hem ele oturması hem de tasarımı çok önemli oluyor. Bir an PlayStation ve XBOX kontrolcülerinin karşılaştırmalarını düşünmeye başladım. Neyse uzatmadan konumuza dönelim 🙂

Son günlerde telefonlarda esnek ekranlar gündeme gelmeye başladı. Daha önce prototiplerde telefonun alt bölümünde esnemeye müsait olmayan donanımların yer alıp, esneyebilir ekranın bu donanımın bir uzantısı olarak gösterildiğini görmüştük. Tamamen esnek cihazların oluşturulabilmesi için sadece ekranın esnek olması yeterli olmuyor; işlemci, anakart gibi diğer önemli bileşenlerin de esneyebilir olması gibi bir zorunluluk doğuyor. Samsung ise esneyebilir olmayan ama eğimli olan Galaxy Round telefonunu tanıttı.

Samsung, Galaxy Round için hazırladığı reklam filminde yüzeyi eğimli nesnelerle cihazın tasarımına vurgu yapıyor. Bu nesnelerdeki el hareketlerimizle telefonun kullanımına bir çağrışım oluşturuyor. Ürünü denemeden yorum yapmak zor ancak ele daha rahat oturan bir yapıya sahip ise kullanım kolaylığı açısından rahatlık getirebilir.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1M6U9lsI9ms]

 

Sağlıcakla kalın 🙂

“Samsung Galaxy Round’un İlk Tanıtım Videosu Yayınlandı” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir