Kategoriler
Genel

Android TalkBack Nedir, Nasıl Kullanılır?

TalkBack Android telefonlarda erişilebilirlik ile ilgili iPhone’daki Voice Over ile aynı işlevi gören bir uygulamadır. TalkBack uygulaması en eski Android sürümlerinde ayrı bir 3. parti uygulama olarak yüklenirken şimdi Ayarlar altındaki Erişilebilirlik seçeneğinde bir menü olarak yer alıyor. TalkBack uygulaması ne işe yarar diye sorulacak olursa görme engelli Android kullanıcıları için biçilmiş kaftan olarak öne çıkmaktadır. Görme engelli ya da çok az görme duyusu olan akıllı telefon kullanıcıları bu seçeneği aktif ettikleri durumda telefonlarının ekranlarında bastıkları menü isimlerini ve label denilen metin kutularını kullanıcılar için otomatik olarak sesli şekilde okuyarak kullanıcıların hayatını kolaylaştırır. Türkçe TalkBack uygulaması son zamanlarda geliştirilmiştir. Android 2.1 ve üzerinde Türkçe desteği oldukça kısıtlı ve kötü çalışmaktaydı ancak Android 4.0 SDK sonrasında Türkçe TalkBack giriş ve orta seviyedeki birçok kullanıcının anlayacağı şekilde iyileştirilmiştir. TalkBack uygulamasını destekleyen Play Store’da onlarca uygulama bulup indirebilirsiniz. Görme engelli bireyler haber, hava durumu, video ve oyun gibi apk’ları marketten indirmektedir, bu uygulamalarda TalkBack desteği olması oldukça önemlidir.

talkback-nedir-androidturkey.net_

TalkBack Uygulaması Nasıl Kullanılır?

TalkBack erişilebilirlik seçeneğini kulanmak için önce ayarı aktif hale getirip açmanız gerekmektedir. TalkBack seçeneğini açmak için Android telefonunuzda Ayarlar -> Erişilebilirlik -> TalkBack seçeneğini Açık konuma getirmelisiniz.

Andorid TalkBack Nasıl Kapatılır?

TalkBack erişilebilirlik ayarını kapatmak için ilk başta açtığımız adımları takip ederek ilgili ayarı off duruma getirmeliyiz. bunun için Android akıllı cihazınızda telefon ya da tabletinizde Ayarlar -> Erişilebilirlik -> TalkBack seçeniğine giriş yapıp Kapalı duruma çekebilirsiniz.

“Android TalkBack Nedir, Nasıl Kullanılır?” için 4 yanıt

Telefonumdan birden ses gelmeye başladı. Hatlar karışmıştir, wifi yi açtım, Ondandir dedim ama değilmiş. Google Talkback özellikligi aktif olmuş meğerse. İnternet i dolaştım ama çare bulamadım kimi diyor iki parmak kullanin kapatın, kimi de burada ki gibi Talkback’i kapalı konumuna getirin diyor. .ama ben de işe yaramadı. .ben herseyi tek tuşla yapabiliyor sadece sesi kapatamiyordum..Bende Ayarlardan, Uygulama Yöneticisine gittim ve Google talk ve Talkback uygulamasını önce durdurdum sonra da devre dışı bıraktim..ve ses gitti. Unutmadan benim tel. Samsung S3 mini ..

gm 5 plas cep telefonundan talkback erişebilirlik menüsünü yanlışlık la aktif ettim. Şimdi ne gelen aramalara cevap verebiliyorum nede diğer işlemleri yapabiliyorum. Ne yaptımsa çare bulamadım . Ekran kilidini açamıyorum bir yol gösterin.

Gm9pro telefonumda anlamadığım bir biçimde etkinleşti. Sinirden telefonu kıracaktım. En son çare olarak ses düğnelerinin ikisine birden bastım, devredışı kaldı. Bence başarısız bir uygulama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir