Kategoriler
Genel

Android Marshmallow Pazar Payı %0.5′ Ulaştı

Android_Marshmallow_Pazar_Payi_androidturkey.net_!

Android işletim sisteminin geçtiğimiz aylarda çıkan en son sürümü 6.0 yani namı değer Marshmallow pazar payı 2015 son ayında %0.5 olarak duyuruldu. Cihaz üreticileri yavaş yavaş işletim sistemi versiyonlarını Lollipop’dan Marshmallow’a doğru taşımaya başladılar.

Tahmin ettiğiniz gibi bu yükseltme işlemine en önce Google’ın kendi cihazı Nexus’lar almaya başladı. Şimdilerde ise LG G4, HTC One M9, Samsung Galaxy S6 serisi, Samsung Galaxy Note 4 ve 5, Motorola, Sony Xperia gibi üreticiler Marsmallow’a geçiş yapmaya başladılar. Cep telefonu üreticilerin bu geçişlerinin büyük bölümü 2016 yılında tamamlanır diyebiliriz. Ancak son kullanıcı olarak bu güncellemeleri almamız bazen yaşadığımız ülkeye göre değişiklik gösterebiliyor. Şuan grafiğe baktığımızda Android işletim sistemi pazar paylarında Android 4.0 ve üstü cihazlar %96’lık bir paya sahip.

Uygulama geliştiriciler bu tabloyu değerlendirdiğinde uygulamalarını geliştirirken Android 4.0 ve üzerinde derleme gerçekleştirebilirler. Pazarda şuan için en çok kullanılan Android işletim sistemi sürümü %36 ile KitKat onu yaklaşık %20 ile Lollipop izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir