Kategoriler
Genel

Cortana Android Telefonlara Geldi

Microsoft_Cortana_Android_İndir_androidturkey.net_

Microsoft Cortana kişisel asistan uygulaması yaklaşık 5 aydır beta sürümü ile devam ediyordu. Dün Google Play Store’da yapılan güncelleme ile Cortana Android marketten indirilebilir hale geldi. Üstelik Cortana Windows 10 kullanan kullanıcılar için hem akıllı telefonlardan hem de PC yani kişisel bilgisayarlarda senkron olarak çalışıyor.

Telefonunuza gelen yanıtlamadığınız bir arama ya da mesaj için bilgisayarınızdan geri dönüş yapabiliyorsunuz. Şuan için Cortana Türkçe dil desteğine sahip değil. Ancak kısa süre sonra Türkçe Cortana kullanmaya başlayabiliriz. Micrososft’un kişisel asistanı sesli olarak sorduğunuz sorulara cevap veriyor. Üzerinde çalıştığınız Microsoft Office dosyalarınızdaki işlemlerde komutlar vererek işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Takvime eklemeler yapabilir, uçak bileti sorgulayabilir hava durumunu öğrenebilirsiniz. Değerlendirmek gerekirse Türkçe dil desteğinin bulunması Türkiye’deki kullanım açısından kötü, ancak masaüstü ve dizüstü kişisel bilgisayarlarda kurulu Windows işletim sistemiyle uyumlu çalışması çok büyük bir artı olarak ön plana çıkıyor.

Android için Cortana Uygulaması İndir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir