Kategoriler
Genel

Android Telefondan Televizyona Görüntü Aktarma

Android işletim sistemli telefonların ekran boyutları her geçen artsa da geleneksel televizyonlara olan ilgi bitmiyor. Evlerde son teknoloji ürünü televiyonlar HD, FULL HD, 4K çözünürlüklerde LCD, LED ekranlar hatta son zamanlarda kavisli televizyonlar teknoloji mağazalarını süslüyor. Eğer uzun süredir akıllı telefon kullanıcısıysanız hayatınızın bir döneminde fotoğraflarınızı videoları ya da oynadığınız oyunu televizyon ekranına aktarmayı istemişsinizdir. Androidturkey.net ekibi olarak telefon ekranınızı LCD televizyona yansıtmayı nasıl yapacağınızı sizlere aktarmaya çalışacağız.

Android Telefonu Televizyona Aktarma

Telefon Ekranı Televizyona Nasıl Aktarılır?

  • İlk yöntem olarak telefonunuzun USB girişinin takılı olduğu minik girişe uyumlu bir HDMI kablo satın almanız gerekmektedir. Samsung, LG, HTC, Sony ve General Mobile marka cihazlar için mağazalarda ya da elektronik ürün satan yerlerde Phone to HDMI kablo bulabilirsiniz.
  • İkinci yöntem ise Android cihazlarla oldukça stabil ve performaslı çalışan Google Chromecast. 150 TL civarında orjinal alacağınız gibi. Gearbest gibi sitelerden 12 dolar gibi fiyatlara EasyCast isminde Chromecast klonu bulabilirsiniz.
  • ChromeCast ile wifi bağlantınız üzerinden telefonunuza bağlanıp görüntüyü ve sesi anlık olarak takılmalar ve kasma yaşamadan televizyonunuza aktarabilirsiniz. Bu şekilde çalışan Casting cihazları DLNA teknolojisi ile işlev görür. Yapılan denemelerde YouTube gibi uygulamalardan izlenen video başarıyla televizyona aktarıldı. Oyun oynama keyfi televizyonda yaşandı.

 

“Android Telefondan Televizyona Görüntü Aktarma” için 2 yanıt

benım tv lg smart 2016 evde internetim yok yinede telefondaki resimleri veya videoları ekrana yansıtabilirimiyim.veya nasıl yansıtabilirim internetsiz wifisiz

gm 5 plas telefonum var android 8 yükledim. LG webos smart tv ye kablosuz bir türlü görüntü aktaramıyorum ne yapmam gerekiyor ilginiz için teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir