Kategoriler
Genel

Vodafone Smart 6 Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Vodafone Smart Ultra 6, Vodafone’un çıkarmış olduğu en son akıllı telefon Android işletim sistemiyle gelmişti. Turkcell T60 ile oldukça benzeyen tasarıma sahip telefon Apple iPhone 6 Plus ölçülerine sahip ve bu cihazı andırıyor. Vodafone Smart 6 satın alanlar faturalarına ek olarak Spotify, Dijiturk Play gibi bazı uygulamaları da ücretli şekilde kullanabiliyorlar. Tabiki günümüzün en büyük problemlerinin başında Android telefonlardaki şarjın hemen bitmesi, aniden şarj yüzdesinin azalması ve telefonun kapanıp sürekli açılması Vodafone Smart 6’da başınıza gelebilir. Alsında Vodafone Smart 6,  3.000 mAh pil gücüyle karşınıza çıksa da yoğun internet kullanımı Youtube gibi uygulamalarla video izleme ve gün içinde online oyun oynama gibi aktivitelerle şarjı çabuk gidiyor ve bataryanız aniden sona eriyordur. Bu tiğ sorunları Smart 6’da yaşıyorsanız telefonunuzu batarya kalibrasyonunu gerçekleştirmeniz iyi olabilir. Sonrasında hala düzelmiyorsa teknik servise göndermekten başka yolunuz kalmamış demektir.

Vodafone Smart 6 Şarj Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

  1. Vodafone Smart 6’yı şarjı bitmeye yakın %1’deyken prize takıp şarj etmeye başlayın.
  2. Vodafone Smart 6’nın şarjı tam dolana kadar bekleyin. Dolduktan sonra Vodafone Smart 6’yı kapatın.
  3. Vodafone Smart 6’yı kapattıktan sonra tekrar şarja takın, şarj aletinin ve telefondaki ışığın yeşil olmasını bekleyin.
  4. Vodafone Smart 6’nın bataryası tam dolduğunda yani yeşil ışığı gördüğünüzde şarjdan çıkarın ve Vodafone Smart 6’yı açın. Fişi prizden çekin.
  5. Vodafone Smart 6 açıldıktan sonra 30 saniye kadar bekleyin, sonra eğer varsa PIN kodunuzu girin. Ana ekranının gelmesini bekleyin.
  6. Telefon açıldıktan sonra yine bir 30 saniye kadar bekleyip Vodafone Smart 6’yı kapatın.
  7. Vodafone Smart 6’yı kapattıktan sonra şarj aletini takıp tekrar prizde şarj olmaya bırakın. Tam dolu olana kadar yani yeşil ışık yanana kadar bekleyin.
  8. Bataryanın full dolu olduğundan eminseniz tekrar açabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir