Kategoriler
Genel

Android Arama ve Mesaj Engelleme

Android akıllı telefonların kullanım oranları oldukça arttı. Uygun fiyatları sebebiyle onlarca üretici tarafından satın alınan android akıllı telefonlar güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Android akıllı telefonlara Apple iPhone ve Microsoft Windows Phone işletim sistemine sahip telefonlardan daha fazla virüs bulaşıyor. Virüsle birlikte Android akıllı telefonlarda istenmeyen rahatsız edici telefon numaraları aramaları ve gelen gereksiz SPAM mesajlar kullanıcıları oldukça rahatsız ediyor. Samsung gibi üreticiler cihazlarında rehber üzerinden numara engelleme özelliğini getirirken diğer markalar numara ve mesaj engelleme özelliğini entegre etmeyebiliyorlar.

Telefona gelen çağrıları ve istenmeyen rahatsız eden numaraları Android işletim sistemli akıllı telefonda engellemenin yolu 3. parti uygulama yüklemektir. Bu uygulamalar sayesinde gelen çağrılardan istemedikleriniz varsa karalisteye ekleyip istemediğiniz rahatsız edici numaralar aradığında sürekli meşgul sesi duyarlar. Sürekli meşgul sesi duymanız engellendiğiniz anlamına gelebilir. Aynı şekilde şirketlerden sürekli istenmeyen şekilde reklam tanıtım SMS mesajları geliyorsa mesaj başlığını blackliste ekleyip mesajları istenmeyen çöp kutusuna taşıyabilirsiniz böylece sadece önemli kişilerden gelen mesajları okuyabilirsiniz ve diğerlerini engelelmiş olursunuz.

Android 6.0 Marshmallow ve daha üstü cihazlar için Google geçtiğimiz günlerde Telefon ve Kişiler (Rehber) uygulamalarını Play Store uygulama marketinde yayınladı. Sadece Nexus ve Android One cihazlara yüklenebilen bu uygulamalar sayesinde telefonunuza 3. parti bir uygulama yüklemeden Android’in kendi telefon ve kişiler (rehber) uygulamasından numara ve arayan engellemelerini sağlayabileceksiniz.

Google-Android-Numara-Engelleme-androidturkey

Aşağıdaki uygulamaları Google Play Store’dan yükleyerek telefonunuzu istenmeyen aramalara çağrı ve numaralara karşı engelleyip koruyabilirsiniz. Mesaj atan kişileri de rahatsız edenler listesine ekleyip mesaj almayı kapatbilirsiniz.

TT175-İstenmeyen-Arama-ve-Mesajları-Engellemek

Call Blocker Free- Blacklist

Calls Blacklist – Call Blocker

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir