Kategoriler
Genel

Android N Life Saving – Hayat Kurtarma Özelliği Nedir?

Android 7.0 yani kod ismiyle Andorid N tamamen kullanıcı odaklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Android N Developer Preview geliştirici ön izleme sürümünde Life Saving (Hayat Kurtarma- Acil Durum) özelliği göze çarpıyor.

Günümüzde akıllı telefon kullanım alışkanlığı oldukça değişti. Telefonlarımız cüzdanlarımızdan daha değerli hale geldi. Günde yüzlerce defa telefonlarımıza bakıyoruz. En önemli anlarımızda yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlar bizim en önemli parçamız haline geldi. Bunun farkında olan Google, Android N’de acil durumlar için işimize yarayacak bir Acil Durum Hayat Kurtarma (Life Saving) özelliğini yeni işletim sistemi sürümüne eklemiş.

Android N Life Saving Hayat Kurtarma Özelliği

Android N Life Saving – Acil Durum Hayat Kurtarma Özelliği Nedir?

Android N’de gelen yeni özellik Ayarlar –> Kullanıcı seçeneğinin altında yer alıyor. Ayrıca telefonunun ilk kurulum ekranında sonrasında atlanabilir bir adım olarakta karşınıza gelen Emergency Information (Acil Durum Bilgileri) bölümü ad soyad, kan grubu, organ bağışı yapmak isteyip istemediğiniz, adres, doğum tarihi, tıbbi ve medikal olarak ek bilgiler, alerjinizin olduğu allerjenler, almanız gereken ilaç bilgileri gibi bir çok alan bulunuyor.

Telefonu kullanan kişiye bir zarar gelmesi ya da kaza anında telefona ilk ulaşan biri kilit ekranındaki acil durum menüsünden Life Saving menüsüne ulaşıp bu bilgileri görebilir ve acil durumda müdahale ederken oldukça yararlı bilgileri kullanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir