Kategoriler
Genel

Türk Telekom 4.5G’ye Geçiş Nasıl Yapılır?

4.5G 1 Nisan 2016 itibariyle ülkemizde kullanılmaya başlandı. Aylardır hazırlıklarını tamamlamak için gece gündüz çalışan mobil operatörler Türk kullanıcılarına eşsiz bir 4.5G deneyimi yaşatmak için ellerinden gelen özveriyi gösterdiler. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hem televizyon reklamlarıyla hem de yaptıkları tarife ve kampanyalar ile müşterilerin ilgisini çekebilmek için çalıştılar.

Günün sonunda hala milyonlarca kişi 4.5G uyumlu akıllı telefonlara ve 4.5G destekleyen sim karta sahip değil. Peki Türk Telekom Cep yani mobil hat abonesi eski Avea müşterisiyseniz 4.5G’ye nasıl geçiş yaparsınız ücretli mi yoksa ücretsiz mi merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Android 4.5G Ayarları 4

Türk Telekom 4.5G’ye Nasıl Geçiş Yapılır?

  • Öncelikle CAT4, CAT6 ve CAT8 donanımlı yani 4G ve 4.5G destekleyen bir akıllı telefonunuz olmalı.
  • Sonrasında kullandığınız mobil operatör Turkcell Vodafone ya da Türk Telekom bayisine gidip 4.5G uyumlu uSIM kartınızı alabilirsiniz.
  • Kartı almadan önce telefonunuzun ve SIM kartınızın 4.5G’yi destekleyip desteklemediğini öğrenmek ve sorgulamak için 4.5G HAZIR yazıp 5555‘e gönderebilirsiniz. Bu sorgulama ile 4.5G ile uyumluluğunuzu görebilirsiniz.
  • 4.5G uyumlu sim kartınızı bayiden alıp telefonunuza taktıktan sonra 4.5G yazıp 5555’e göndermeniz. 4.G’ye ücretsiz geçiş yapmanızı sağlayacaktır.
  • 4.5G uyumlu sim kartınızı değiştirdikten sonra bankalardan gelen SMS’leri alamayacaksınız. bunun çözümü için burdaki yazımızı okuyabilirsiniz.
  • Android telefonunuzdan 4.5G ayarlarının nasıl yapılacağını öğrenmek isterseniz burdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir