Kategoriler
Genel

İstanbul için Kılavuz ve Rehber Uygulaması

İstanbul tüm dünyadan insanların adeta sevgilileri kadar sevdikleri rüya bir şehir. İki kıtayı birleştiren köprüleri, boğazı, altın boynuzu, galata kulesi, Ayasofya müzesi, sarayları ile adeta cennet köşesi. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği şehir Türkiye ve Avrupa’nın moda kültür sanat ve bazen de spor başkenti olabiliyor. Ortadoğu ve asyadan avrupaya geçmek isteyenler illaki istanbulu kullanıyorlar.

İstanbul oldukça büyük ve karmaşık bir şehirleşme yapısıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Durum böyle olunca gelen insanlar gezmek ve ziyaret etmek için mekan aramakta zorluk çekip kaybolabiliyorlar. Ya da öneri olarak en iyi en güzel mekanlara müzelere cami ve kiliselere gitmek istiyorlar. İşte burda devreye çağımızın hayatımızı en çok kolaylaştıran öğesi mobil teknolojiler ve akıllı cihazlar giriyor. Artık akıllı telefonlara yüklenen mobil uygulamalar sayesinde konum bazlı aktiviteler gerçekleştiriliyor ve dünyanın neresine giderseniz gidin kesinlikle kaybolmuyorsunuz.

Sizlerle buluşturmaktan memnun olacağımız bir uygulama var. Motorco’nun yayınladığı onlarca uygulamadan sadece birisi olan İstanbul Motorco Kılavuzu Google Play Store‘dan telefonunuza bu adresten yüklenebiliyor.

İstanbul Rehber Uygulaması 1Motorco İstanbul kılavuzu uygulamasına yukarda gördüğünüz gibi Google Play Store uygulama marketinden erişip Yükle tuşuna basarak telefonunuza hemen indirebilirsiniz. Motorco İstanbul uygulaması 4.4 MB gibi oldukça düşük APK boyutu ile telefonunuzda hafif bir yer alır.

İstanbul Rehber Uygulama Android

İstanbul Motorco Kılavuzu uygulamasının ön plana çıkan en iyi özellikleri arasında konum servislerini kullanarak GPS destekli yer tarifi yapma özelliği geliyor. Örneğin Sultanahmet’e gezmeye gittiniz fakat çevredeki diğer tarihi mekanları cami, kilisi, restoran, saray, Türk Hamamı, müze gibi yerlere nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız hemen istanbul kılavuzu uygulamasını Android akıllı telefonunuzda çalıştırın. Tek yapmanız gereken açılan listede gideceğiniz yeri seçmek ve yol tarifi almak.

Uygulamada çıkan liste ekranı metre cinsinden en yakınınızda bulunan tarihi mekanı listeliyor. Listeden seçtiğiniz herhangi bir mekanın iç sayfasında detaylı olarak Türkçe yazılmış açıklama ve tanıtım yazısını okuyabilirsiniz. Mekana ait tanıtım metnini okuyup gideceğiniz mekanla ilgili fotoğrafa bakabilirsiniz. Sonrasında tek bir tuşla yol tarifini Google Maps haritalar servisi üzerinden alabilirsiniz.

Artılar: istanbul Motorco Kılavuzunun olumlu özellikleri arasında çok düşük dosya boyutlu uygulama dosyası yani APK’nın telefonunuzu yormadan çalışması hızlı açılışı ve sizi hedefe ulaştırması sayılabilir. Ayrıca en yakındaki tarihi mekanı GPS yardımıyla şehirde kaybolmadan bulabilirsiniz.

Eksiler: Uygulamada bir eksiklik bulunmuyor ancak ilerleyen zamanlarda daha fazla mekan eklenebilir çünkü uygulama dinamik bir yapı üzerine inşaa edilmiş.

Google Play İndir Logosu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir