Kategoriler
Genel

Türkiye’de Uygulama İndirme Maliyetleri

Türkiye uygulama download yani indirme maliyetleri pazara baktığımızda aslında çok pahalı değil. Öncelikle kısaca sektörü özetleyelim. 2000 li yılların başında web siteleri popülerken onun yerini son 10 yıldır mobil uygulamalar aldı. Onlarca farklı kategoride mobil uygulama geliştiriciler ve şirketler tarafından kullanıma sunuldu. Bunlardan oyunlar ve özellikle startupların mobil uygulama versiyonları büyük rekabet halinde müşterilerin telefonlarına girmek için sıra bekliyorlar.

ASO denilen Application Search Optimizition Türkçesi uygulama arama optimizasyonu SEO benzeri bir yapıda önümüze çıkıyor. ASO yaparak organik olarak download alan mobil uygulamalar olduğu gibi, bu iş için bütçe ayırıp uygulama indirmeye para harcayan şirket ya da girişimler bulunuyor. En çok merak edilen konu ise Android ya da iPhone uygulamaları için indirme maliyetleri ne kadar?

Dolar kuru yükselmeden önce 2018 yılı başında Haziran ayına kadar uygulama download ettirme maliyetleri Türkiye’de yaklaşık 4-5 TL civarındaydı. Bu o zamanın şartlarına göre yaklaşık 1 dolar yapıyordu. Ancak şuan yükselmiş durumda.

Uygulama download ettirmek için para yatırmaya karar verdiyseniz öncelikle reklam networklerine ve reklamlarınızın hangi web sitesi ya da uygulamalar üzerinde yayınlandığından emin olmalısınız. Yerli reklam networklerinde intensive yani aldatıcı geçersiz tıklama ve indirme oldukça fazla olabiliyor. Bunun anlamı para verip download ettirdiğiniz kişiler uygulamayı bir fayda için indirip hemen siliyor. Siz uygulama download edildiği için ücret öderken yayıncı ve reklam ağı parasını kazanırken sizin uygulamanız silinmiş oluyor.

Bu tip geçersiz tıklama ya da indirmeleri engellemek için CPI (click per install) indirme başına çalışırken anlaşmanızda geçersiz tıklamaların maliyetine katlanmayacağınızı ve bununla ilgili detaylı rapor almak istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir