Kategoriler
Genel

Android Fotoğraf Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzda fotoğraflarınızı ve resimlerinizi nasıl yedekleyebilirsiniz bu yazımızdan size yardımcı olacağız. Android telefonunuz denize düşebilir bozulabilir ekranı patlayıp kırılabilir. Bu ibi durumlarda telefonunuzdaki fotoğraflar ve galeri menüsündeki resimler sizin için biliyoruzki oldukça önemli ve kurtarılması gereken datalardır. Fotoğraflarınızı kaybetmemek ve silseniz dahi yedekte tutmak için birçok yöntem mevcut bunlardan en kolayı bir bulut servisi ile senkronize olarak çalıştırmak.

Android telefonunuza Google hesabınızla giriş yaptığınızda fotoğraflarınız kimsenin göremeyeceği şekilde Google’ın Fotoğraflar uygulamasında yedeklenir hemde mobil tarife kotanızdan yani mobil şebeke internetinden yemeden Wifi aracılığı ile otomatik olarak yedekleyebilirsiniz. Bunun için eğer telefonunuzda Fotoğraflar ismindeki uygulama yüklü değilse Google Play Store‘dan indirin. İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Android Fotoğraf Yedekleme

Google Fotoğraflar Uygulaması ile Fotoğraflar Nasıl Yedeklenir

  • Fotoğraflar uygulamasındaki sol menüden Ayarlar seçeneğine giriş yapın.
  • Ayarlar menüsü ekranına girince üst kısımda Yedekleyin ve Senkronize Edin seçeneğine tıklayın. Böylece yedekleme servisini açık hale getirmiş oluyorsunuz.
  • Sonrasında Yedekleme Hesabı olarak isterseniz telefonunuzda kurulu olan istersenizde farklı bir Google hesabını seçin.
  • Cihaz Klasörlerini Seçin kısmından da Android telefonunuzda hangi klasörleri yedeklemek istediğinizi seçin. Seçtiğiniz klasörlerde bulunan fotoğraflar, dosyalar ve resimler her türlü veri belirli zamanlarda otomatik olarak yedekleniyor. Böylece fotoğraflarınız kaybolmamış oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir