Kategoriler
Genel

USB OTG Kablo Nedir?

Yaklaşık 10 yıldır hayatımızda olan USB girişleri ve USB bellekler çoğu zaman hayatımızı kurtarmıştır. Floppy disketlerden sonra en iyi depolama araçları USB’ler sadece depolama için değil mouse, klavye ve yazıcı gibi birçok donanımı bilgisayarımıza kolayca bağlamamızı sağlamıştır.

Son 5 yıldır ise Android akıllı telefonlarla USB girişleri şarj etme aparatı olarak karşımızı çıktı. Tabiki bilgisayarlara USB ile donanım ve cihaz bağlayan nesiller bu işlemi tablet ve Android telefonlarda da yapmaya çalışınca ortaya USB OTG Kablo çıktı. OTG On The Go  Türkçeye çevirecek olursak tak ve hemen işini hallet anlamına gelebilir. Bir adet telefon girişi ve diğer tarafta USB girişin dişisi yani USB bağlantıya imkan sağlayan USB’nin tersi bulunuyor. Böylece bir ucu telefona bağlayıp diğer uca telefonunuzun desteklediği birçok USB aleti bağlayabiliyorsunuz. Şimdilik daha çok Samsung cihazların deteklediği OTG girişi için sizin telefonunuza uyup uymadığını USB OTG Checker uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.

USB OTG Checker Uygulaması İndir

 

USB OTG Kablo Nedir

USB OTG Kablo Ne İşe Yarar? Android Telefonunuz ile Neler Yapabilirsiniz?

  • Flash Disk ve USB’den bağlanan harici harddisklerinizi telefona bağlayıp data aktarımı yapabilirsiniz. Dosyalarınızı taşıyıp telefonunuzdan flash diskinize ya da harici harddiskten telefonunuza aktarabilirsiniz.
  • Telefonunuza klavye ve mouse yani fare bağlayarak bilgisayarda yaşadığınız deneyimi telefonunuza ya da tabletinize aktarabilirsiniz.
  • Yazıcınızı doğrudan Android telefonunuza bağlayarak kolayca çıktı alabilirsiniz.
  • Playstation gibi oyun konsollarında kullandığınız oyun kollarını telefonunuza OTG USB ile bağlayıp oyun oynama keyfini farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

“USB OTG Kablo Nedir?” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir