Kategoriler
Genel

Türk Telekom K8 vs Turkcell Venus V3 Karşılaştırması

Türk Telekom ile LG ve Turkcell ile Vestel geçtiğimiz günlerde yaptıkları işbirliği ile 4.5G uyumlu giriş seviyesi yeni telefonlarını duyurdu. İki operatörün farklı üreticiler ile çıkardıkları cihazların özelliklerini sizler için inceleme yapıp yorumları paylaştık. Umarız faydalı bir karşılaştırma yazısı okursunuz.

Türk Telekom K8 Telefon

LG’nin MWC (Mobil Dünya Kongresi) 2016 Şubat ayında tüm dünyada duyurduğu LG K8 modeli Türkiye’de Türk Telekom K8 ismiyle sadece Türk Telekom mağazalarından satışa sunuldu. Turkcell ise yerli üretim olarak nitelendirilen Vestel’in Manisa’da Vestel City’de ürettiği Venus V3 5020 modeli ile düşük segmentli giriş seviyesi 4.5G telefonlarını duyurdu. Bu telefonlara en ucuz 4.5G destekleyen Android akıllı telefonlar da diyebiliriz.

Turkcell Venus V3 5020

Türk Telekom K8 mi yoksa Turkcell Venus V3 5020 mi satın almalıyım hangisi daha iyi diye soranlar olurşa aşağıda yaptığımız kategoriler altındaki değerlendirmeler yardımcı olacaktır.

Teknik Özellikler ve Donanım

Türk Telekom K8 teknik özelliklerde Turkcell Venus V3’e biraz fark atıyor. İki cihazda da Mediatek MT6735 4 çekirdekli işlemci ve Mali-T720 grafik işlemci bulunuyor. Ancak Turkcell Venus V3 5020 1 GB RAM‘e sahipken Türk Telekom K8 1.5 GB RAM bulunduruyor. K8’de 8 GB, Venus V3’te ise 16 GB dahili hafıza bulunuyor.

 

Kamera ve Ekran

Türk Telekom K8 ve Turkcell Venus V3’te 8 MP arka, 5 MP ön kamera bulunuyor. Kameralarda HDR ve panoramik çekim modları mevcut. İki telefonda da 5 inclik 720p HD ekran bulunuyor. Ekranlar IPS LCD özelliğine sahip.

Pil Ömrü ve Batarya

Türk Telekom K8 2.125 mAh, Turkcell Venus V3 5020 ise 3.140 mAh pil gücüne sahip. K8’de pil çıkarılabilir ancak Venus V3’te pil sabit ve yerinden çıkarılamıyor.

İşletim Sistemi Sürümü

Türk Telekom K8 Android 6 Marshmallow işletim sistemiyle, Turkcell Venus V3 ise Android 5 Lollipop işletim sistemiyle yüklü şekilde geliyor. Türk Telekom K8’in daha güncel bir yazılıma sahip olduğunu söylemek mümkün.

Fiyat

Türk Telekom K8 peşin 599 TL, Turkcell Venus V3 ise peşin 649 TL gibi bir fiyattan müşterilere sunuluyor. Tüm özelliklere bakıldığında fiyat performans ölçütlerine göre Türk Telekom K8 daha avantajlı ve satın alınabilir görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir