Kategoriler
Genel

Android Klavye Geçmişi Silme

Android akıllı telefonlarda bulunan sanal klavyeler bilgisayarlardan kazandığımız Q klavye alışkanlığını cebimizdeki mobil cihazlara taşıyor. Klavyeler yazdığımız kelimeleri kaydediyor ve sonrasında bize daha faydalı ve yazmak istediğimiz kelimelere yakın önerilerde bulunuyor. Böylece bir kelimenin ilk 1-2 harfini yazmaya başladığımızda bazı öneriler hemen sanal klavyenin üst kısmında görüntüleniyor.

Klavyede kayıtlı olan kelimeler bizi rahatsız edebilir ve sanal kalvyedeki hatırlanan ve bize öneri olarak sunulan kelimeleri silip temizlemek isteyebiliriz. Bunu Android cihazlarda yapmanın en kolay yolu Uygulamalar sekmesine gidip Klavye uygulamasının ön belleğini temizlemek ve sonrasında Android akıllı telefonunuzu ilk aldığınız gün gibi klavyesini kullanabilirsiniz. Samsung, LG, Sony, General Mobile, TT175, Turkcell T60, Vodafone Smart 6, Casper, Asus marka olsa dahi klavyenizdeki geçmiş yazmış olduğunuz kelimeleri silebilir ve temizleyebilirsiniz.

Android Klavye Geçmişi Nasıl Temizlenir?

  • Ayarlar menüsüne giriş yapın. Ayarlar menüsünün altında Uygulamalar seçeneğine tıklayın.
  • Uygulamalar ekranından Tümü başlığına tıklayın. Tüm uygulamalar için Android Klavye (AOSP) yazan uygulamanın üzerine tıklayın.

Android Klavye Geçmişi Silme

  • Android Klavye (AOSP) uygulamasının içinde bulunan, Verileri temizle ve önbelleği temizle butonlarına tıklayın. Böylece klavyenizde geçmişte kullanmış olduğunuz kelimeler silinmiş ve temizlenmiş olur.

Android Klavye Geçmişi Silme 2

“Android Klavye Geçmişi Silme” için 7 yanıt

Telefon eğer samsung klavye veya cihazının klavyesi ise sistem uygulamalar aktif edin orda görürsünüz

Geçmişi silinmiş kelimeler geriye donuk gorulebilirmi
Yada senin yazmadigin kelime kelime ekranindan cikarmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir