Kategoriler
Genel

Android Web Market ve Uzaktan Uygulama Yükleme

Bildiğiniz gibi 2 Şubat’ta Google Honeycomb lansmanı ile birlikte Android Web Market’inin de lanse etti. Android Web Market ile çok kısa da olsa Honeycomb yazımızda bilgi vermiştik. Application discovery’i oldukça kolaylaştıran web market ile Google daha fazla uygulama yüklenmesini öngörüyor. Ülkemizde Google Market yasal olarak açık değil ama açmak zor da değil:) Bu işlemin nasıl yapıldığına bu yazımızda girmeyeceğim ama talep olursa bunu da yazabiliriz.

Yazının Devamı İçin …

Yeni web market’e http://market.android.com adresinden ulaşılabilirsiniz. Market’i kullanabilmeniz için öncelikle bir google id’sine ihtiyacınız var. Gmail’iniz varsa zaten bir google id’niz var demektir. Sayfaya login olduktan sonra navigasyonu kolay ve basit bir site karşılıyor sizi(Tasarım olarak çok kaliteli olduğu söylenemez, hatta bana kalırsa biraz aceleye gelmiş bir tasarım). Kategoriler ve uygulamalar arasında gezinmeniz mümkün. Eğer google market’e daha önce Android telefonunuz ya da farklı telefonlardan  girdiyseniz tüm telefonlarınızı burada görüyorsunuz. Bu da aslında daha önce satın aldığınız bir uygulamayı başka bir telefon ya da tablete de kolayca (tek bir tuş ile) yüklemenize imkan veriyor. Google cihazınızı otomatik olarak tanıyor ama siz yine de cihazlarınıza nickname verebiliyorsunuz.

Uygulama ile ilgili sayfaya girdiğinizde uygulama ile ilgili olarak ekran görüntüleri, detaylı açıklama, fiyat bilgileri, varsa yüklenmiş video’ları ve o geliştiriciye ait tüm uygulamaları görebiliyoruz.

Örneğin ben Adobe’un Reader isimli programını Android telefonuma yükleyeceğim.

Install butonuna tıkladığımda açılan sayfada google market yüklü olan telefonlarımı ve seçtiğim içeriğin uygun olup olmadığını görüyorum.

Install dediğimde ise telefonda otomatik olarak uygulama indirilip ardından yükleniyor. Telefonda gördüğümüz ekranlar sırası ile aşağıdaki gibi olacak.

“Android Web Market ve Uzaktan Uygulama Yükleme” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir