Kategoriler
Genel

Google Docs Android Markette!

Google Docs‘ın yeni versiyonu Google Android market’te yayınlandı. Google Docs uygulamasını sizler için inceledik. Akıllı telefonlar artık hayatımızın her alanında sürekli yanımızda ve artık telefonları bilgiye erişmede çok sıkça kullanıyoruz. Bilgiye artık erişmek de yetmiyor, eriştiğimiz içeriği düzenlemek, paylaşmak daha fazla önem kazandı.

Google Docs uygulaması henüz Türkçe değil fakat oldukça kullanışlı bir uygulama. Android Market’teki bu link üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulama ile Google Cloud’da ve gmail hesabınızda  tuttuğunuz tüm dökümanlarınıza heran Android cihazınızdan erişebilir, değişiklik yapabilir hatta paylaşabilirsiniz. Android üzerindeki uygulamadan da word ya da excel formatında bir döküman oluşturmanız mümkün.

İncelemek için google hesabımız ile http://docs.google.com adresine girip, bilgisayarımızdaki bazı dosyaları web üzerinden yükledik.

Yine aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi dosyayı görebilir ve paylaşabilirsiniz.

Ekranı sağa ya da sola kaydırarak sunum sayfaları arasında gezinebilir, sunumu büyütüp küçültebilirsiniz. Uygulamanın bir güzel özelliği de daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz Widget özelliği. Uygulamanın ana ekranda kullanabileceğiniz Widget’ı yardımı ile uygulamaya kısa yoldan erişip, temel işlemleri masaüstünden yapmanız da mümkün.

Turkcell T10 cihazımız ile denediğimiz Google Docs uygulaması Android 2.1 ve üstü cihazlarda çalılıyor.

Ve geldik uygulamanın en ilgi çekici özelliğine. Çektiğiniz her hangi bir resmi OCR (Optik Karakter Tanıma) yöntemi ile metine çevirebiliyor. Örnek bir ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

Kullandığı teknoloji ve sağladığı kolaylıklar sayesinde oldukça yardımcı ve sürekli kullanabileceğiniz bir uygulama 🙂

Sağlıcakla Kalın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir