Kategoriler
Genel

Android 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır?

Türkiye’de 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren yayında olacak 4.5G yüksek hızlı interneti herkes bekliyor. 3G ve ADSL bağlantı hızlarının kat be kat üstüne çıkacak olan dünyada 4G ülkemizde ise 4 nokta 5 G ya da 4 buçuk G olarak anılan internet hızı tüm operatörlerce yetiştirilmeye çalışılıyor.

1 Nisan’dan itibaren Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom akıllı telefonu ve SIM kartı 4.5G uyumlu olan müşterilere bu hizmeti sunmaya başlayacak. İnternet paketlerinizi aşmamak için paketinizi operatörünüz ile görüşüp bir üst pakete geçiş yapmanız gerekebilir. Yoksa fatura şoku ile karşı karşıya kalınabilir.

4.5G uyumlu Android akıllı telefonunuzda 4.5G hızında internet kullanmak için SIM kartınız uSIM formatında olmalı, sonrasında telefonunuzun Ayarlar bölümünden ilgili şebekeye geçiş yapabilirsiniz. Unutulmamalı ki 4.5G ayarlarını yaptığınızda telefonunuz şarjı ve pil ömrü olağanın dışında çok hızlı ve çabuk bitip tükenebilir. 4.5G şarjı oldukça olumsuz etkiler.

Samsung 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır?

  • Telefonunuzun Ayarlar menüsüne giriş yapınız.
  • Mobil ağ kısmından Mobil Veri kısmına tıklayın.
  • Mobil Şebeke ayarları bölümünden Şebeke Modunu seçip 4G, 4.5G yada LTE yazan seçeneği işaretleyin.

Android 4.5G Ayarları

Android 4.5G ayarları telefonunuzun modeline ve markasına göre değişebilir. Yukarda gösterdiklerimiz Samsung marka telefonlar için geçerlidir. Sizin telefonunuz Samsung, LG, Sony, General Mobile olsa bile 4.5G ayarlarını mobil ağlar kısmındaki hücre/şebeke bölümünden yapmalısınız.

Android 5.0 Lollipop  4.5G Ayarları Nasıl Yapılır?

  • Android Lollipop işletim sistemine sahip telefonunuzda Ayarlar menüsüne giriş yapın. Ayarlar menüsünde Kablosuz ve ağlar bölümünde Diğer seçeneğine tıklayın.

Android 4.5G Ayarları 1

  • Diğer ekranında en altta bulunan Hücresel ağlar bölümüne giriş yapın

Android 4.5G Ayarları 2

  • Hücresel ağ ayarları menüsünden tercih edilen ağ türünü 4G, LTE ya da 4.5G olarak seçin.

Android 4.5G Ayarları 3Android 4.5G Ayarları 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir