Kategoriler
Genel

Google'dan Gesture Search Android Markette…

Google’ın Android Market’i Türkiye’de artık biz son kullanıcılara sunduğunu önceki yazılarımızda paylaşmıştık. Market’teki uygulamalara bakarken özellikle bir uygulama dikkatimizi çektir. Google Gesture Search!

Yazının Devamı İçin

Iphone kullananların çok sık kullandığı bir özellik arama özelliği. Ekranı bir sola kaydırdığınızda bir arama penceresi çıkar. Bu arama penceresinde yazdığınız arama metinleri, tüm telefon içeriğinde aranır ve bulunan sonuçları size listeler. Arama tüm uygulamalar, sms’ler, e-postalar, ziyaret ettiğiniz sayfalar gibi bir çok yerde gerçekleştirir. Gerçekten çok pratik ve bir o kadar da kullanışlı bir özellik.

Android telefonlarda aynı işlevi biraz daha dokunmatik ekrana yaraşır biçimde gerçekleştiren bir uygulama Gesture Search.  Uygulamaya Android Marketteki https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.gesturesearch&feature=search_result linkinden erişebilir ve telefonunuza yükleyebilirsiniz. Yazımızın başlığındaki ekran görüntüsündeki gibi, aramak istediğiniz metni klavye tuşları ile değil dokunmatik ekran yetenekleri ile çizerek belirliyorsunuz. Telefonunda çok sayıda  uygulama, müzik, resim gibi içerik bulunan biz son kullanıcılar için oldukça faydalı ve ücretsiz bir uygulama.

Android Markette gerçekten ilginç olabilecek uygulamalara artık yazılarımızda yer vereceğiz. Eğer sizin de araştırmamızı istediğiniz bir uygulama olursa lütfen bize yazın.

Sağlıcakla Kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir