Kategoriler
Genel

Sadece 2 Adımda Android Uygulama/Widget'i Geliştirme

Bu blogda yazmaya başlayalı yaklaşık 3 ay oldu, blogtaki yazılarımızın sayısı artmaya başlayınca hemen sitenin bir android uygulamasını yazmak geldi aklımıza. Nasıl bir uygulama yazalım, tasarımları nasıl olsun, paylaşım özelliği koysak olur mu derken AppGeyser‘i gördük 🙂

AppGeyser ile sadece 2 adımda blogunuzu ya da herhangi bir web içeriğinizi bir android uygulaması haline getirebilirsiniz. Kodlama derdi yok, uygulamayı imzalama derdi yok…

Biz de hemen tabiki http://www.androidturkey.net sitemizin uygulamasını yaptık. Sitemize ait uygulamayı bu linkten indiriebilirsiniz. Şimdi adım adım siz de kendi blog ya da web sayfanıza ait bir android uygulamasını nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatmaya çalışacağız.

1- http://www.appsgeyser.com/ adresine gidip “Create App Now!” ile uygulamamızı oluşturma işlemine başlıyoruz.

2- Aşağıdaki şekilde görebileceğiniz gibi Nasıl bir uygulama olacağını seçiyoruz. Bizim örneğimizdeki gibi eğer bir blog’u uygulama haline getirecekseniz Mobile Web Site’i seçmelisiniz.

Eğer bir widget yazmak istiyorsanız Web Widget Code, herhangi bir web sayfasına ait seçeceğiniz bir bölümü uygulama haline getirmek istiyorsanız Web Page Content’i seçmelisiniz.

3- Mobile Web Site‘i seçtikten sonra, uygulama ve web sayfanıza ait bazı bilgileri aşağıda görüleceği gibi doldurmalısınız.

Burada sırası ile web sayfanızın adresi, uygulamanın ismi, eğer dinamik bir içerik varsa ne kadar zaman da bir sayfayı güncelleyeceği, Uygulamanın açıklaması, icon’u ve ekranda yatay/dikey pozisyonlaması gibi bilgileri girdikten sonra Create butonu ile uygulamanızı oluşturabilirsiniz.

Artık sizin web sayfanızın da bir uygulaması var. Ayrıca oluşturduğunuz uygulamayı AppGeyser sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Uygulama eğer popüler olup çok kez indirildiyse uygulamaya reklam alma ve uygulamadan artık para kazanma şansınız bile var 🙂

Sağlıcakla Kalın..

“Sadece 2 Adımda Android Uygulama/Widget'i Geliştirme” için 2 yanıt

Çok güzel bir çalışma. Bu işlere biraz uzagim devlet Meteoroloji işlerinin uygulayınız widget haline getirebilirmiyiz hava widgeti yerine kendi widgetimizi hazırlamış olurduk. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir