Kategoriler
Genel

Android Cihazınızdaki Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıma

SDCard-Tasi-2

Android cihazlarına çok sayıda uygulama yükleyen son kullanıcılar ve de özellikle Turkcell T20 kullananlar bir süre sonra farkedecekler ki yeni bir uygulama yüklemek istediklerinde sistemde yer kalmamış ve cihaz bir kaç uygulamayı sildikten sonra tekra denenmesi için uyarı veriyor. Cihazınızın hafızasını doldurdunuz 🙂 Bu cihazınızın hem yavaş çalışmasına neden olacak hem de yeni uygulama yükleyemeyeceksiniz. Fakat tabiki bunun çözümü var 🙂  Bu yazımızda mevcut uygulamaları hafıza kartına (sdcard’a) nasıl taşıyacağınızı ve kalıcı çözüm olarak bundan sonra yükleyeceğiniz uygulamaların otomatik olarak hafıza kartına yüklenmesini nasıl sağlayacağınızı anlatmayaca çalışacağız.

I.Yöntem

İlk olarak cihazda yüklü uygulamaları Android menülerini takip ederek SD karta taşımayı görelim. Ayarlar -> Uygulamalar -> Uygulamaları Yönet menüsünü takip ettiğinizde cihazınızdaki yüklü uygulamalar görüntülenecektir. Buradan istediğiniz uygulamayı seçip SD karta taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SDCard-Tasi-1

Örnek olarak listeden Backgammon Free adlı oyuna tıklayalım.

SDCard-Tasi-2

Uygulamanın detayları görüntüleniyor. Bu ekrandan uygulamayı Kaldır butonu ile kaldırabilir, SD karta taşı butonu ile dahili SD karta taşıyabilir, uygulama çalışıyorsa Durmaya zorla butonu ile durdurabilirsiniz. SD karta taşı butonuna tıklayalım.

SDCard-Tasi-3

Gördüğünüz gibi uygulama SD karta taşındı ve butonda Telefona taşı yazıyor artık. Aynı butona tıklayarak uygulamayı tekrar telefona taşıyabilirsiniz.

II.Yöntem

Şimdi de cihazımızı bilgisayara bağlayarak komut yöneticisi ekranından uygulamaların hangi konuma yükleneceğini seçelim.

Bu yöntemi kullanabilmeniz için cihazınızın driverlarını bilgisayarınıza kurarak bilgisayarınızdan cihazınıza erişebiliyor olmanız gerekmektedir. Bu işlemler için

http://androidturkey.net/2011/07/29/android-turkcell-t20-rootsuz-ekran-goruntusu-alma/ yazımıza göz atabilirsiniz. Cihazınızı USB hata ayıklama modunda açıp bilgisayarınıza bağlamanız gerekmektedir.

Bilgisayarınızdan cihazınızı görebildiğinizi varsayarak sırasıyla şu adımları takip edelim:

_Bilgisayarınızdan komut yöneticisini açın. Çalıştır –> cmd yazıp Enter’a basın.

_Komut satırından Android Sdk’nın kurulu olduğu dizine geçmeniz gerekiyor. Ben D sürücüsünde yüklediğim konumu göstermeye çalışıyorum.

SDCard-Tasi-4

Tools klasörüne ulaştık. Şimdi yükleme yapabileceğimiz konumları görmeye çalışalım. Bunun için aşağıdaki komutu çalıştıralım:

adb shell pm getInstallLocations

Komut yürütülünce ekranda yükleme konumları listeleniyor.

SDCard-Tasi-5

Gördüğünüz gibi 1 numara cihazın dahili SD kartını; 2 numara ise harici SD kartını temsil ediyor. Şimdi harici SD kartımıza uygulamaların yüklenebilmesi için aşağıdaki komutu yazalım:

adb shell pm setInstallLocation 2

SDCard-Tasi-6

Komutun sonuna 2 yazmamızın sebebi SD karta kurulumları yapmak için. Aynı komutu 0 için yaparsanız eski ayarınıza dönebilirsiniz.

III.Yöntem

Bir başka yöntem ise android markette yer alan Apps 2 SD uygulamasını kullanmak.

Uygulama linki:

https://market.android.com/details?id=com.IQBS.android.app2sd&hl=en

Aslında bu uygulama I. Yöntemde anlatılan yöntemi kullanıyor diyebiliriz. Uygulamayı çalıştırdığınızda yüklü uygulamalar hızlıca taranıp ekranda görüntüleniyor.

SDCard-Tasi-7

Uygulamalar listelendi.

SDCard-Tasi-8

İstediğiniz uygulamaya tıkladığınızda I. Yöntemdeki gibi SD karta taşıma ekranı geliyor.

SDCard-Tasi-9

Android marketten indirebileceğimiz bir diğer uygulama ise SDMove.

Uygulama linki:

https://market.android.com/details?id=com.beaglebros.SDMove&feature=search_result

Bu da Apps 2 SD uygulamasıyla aynı işlemleri yapıyor.

SDCard-Tasi-10

Farklı olarak SDMove uygulaması yüklü uygulamaları konumlarına göre renklendirme yapıyor ve aynı konumda olan uygulamalar rahatlıkla ayırt edilebiliyor.

SDCard-Tasi-11

Sarı renkli uygulamalar cihazda yüklüler ve istersek SD kartımıza taşıyabiliyoruz.

Kırmızı renkliler ise cihazda önyüklü gelen SD karta aktaramayacağımız uygulamalar.

Yeşil renkliler ise SD kartımızda yer alan uygulamaları temsil ediyor.

Cihazınızda hafıza yetersiz duruma geldiğinde kullanabileceğiniz bu yöntemler ile cihazınıza rahat bir nefes aldırabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın 🙂

“Android Cihazınızdaki Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıma” için 117 yanıt

Baran Bey,
Zannedersem her uygulamayi Sd karta tasiyamiyoruz. Sonradan yukledigim bir kac uygulama vardi; BBC Sports Tracker vs. Bunlari Sd karta tasimak mumkun olmadi. Acaba telin sistemi kendi mi karar veriyor nelerin tasinacagina.

Merhaba,
2. yöntemde yaptıklarımı anlatırken komutun sonunda 2’yi yani external SD card seçmiştim. Bunu seçince normalde taşınamayan uygulamalar taşınabilir hale geliyor. 2. yöntemi deneyin isterseniz.

II nci yolu denemek için epey uğraştım. Android SDK yı indirdim pc ye yükledim. Güncelleme için all seçeneğini işaretledim lakin saatler geçmesine rağmen bitiremedi( ttnet 8 Mbit) öyle olunca kapatmak zorunda kaldım. Acaba bir yerde yanlış mı yaptım? Yoksa gercekten bu kadar zaman alıyor mü?

ONLARI BIRAK SEN BUNU YAP 1 GÜNDÜR ARIYODUM BULDUM HEPSİNİ DENEDİM YA BEN YAPAMADIM YADA O OLMADI AMA BU SÜPER ÇALILIŞIYOR
————————– – ————————————- —————————— —————- ——-
Telefona root atmadan kurulacak programların yerini otomatik olarak SD CARD yapan bir işlem mevcut. Bu bir ROOT atma işlemi olmadığı için cihazı garantiden çıkaracağını sanmıyorum. Ben bu şekilde çözdüm olayı ve telde herhangi bir sorun da çıkmadı. Eğer bir sorun çıkacak olursa aynı ayarlardan eski haline getirerek garantiye gönderebilirsiniz. (Donanım Haber sitesinden alıntıdır).

“İşlemleri sırasıyla anlatıyorum:
1. Telefonda Menü>Ayarlar>Uygulamalar>Gelişim>USB Hata ayıklama açık olsun.
2. Telefonu USB’den bilgisayara bağlayın.
3. Buradan Android SDK’in .exe versiyonunu indirin (67.2MB) ve kurun: http://developer.android.com/sdk/index.html
4. Kurulum sırasında kurulacak yeri “C:Android” yapalım. (ismi komut satırına yazması kolay olsun diye değiştiriyoruz)
5. SDK Manager programını çalıştırın ve Tools=>Options’dan “Force https:// sources to be fetched using http://%22/ kutucuğunu işaretleyin.
6. Available Packages’dan “Android SDK Platform-tools”u (2.sırada bulunan) yükleyin ve programı kapatın.
7. Windows’tan Başlat>Çalıştır’a girin. CMD yazıp enter’a basın. (Windows 7’de direk arama kutusuna CMD yazın)
8. Açılan komut penceresinde “cd c:Androidplatform-tools” yazıp enter’a basın. (Tırnaklar olmadan)
9. Şimdi “adb shell pm setInstallLocation 2” yazarak enter’a basın. (tırnak yok ) İşlem tamam. Herhangi bir mesaj çıkmıyor. Bir hata mesajı çıkarsa bir yerlerde hata var demektir.
10. Tüm pencereleri kapatıp telefonu çıkartın. Telefonu kapatıp açın. İsterseniz uygulamaları yönet’ten tek tek elle uğraşarak, isterseniz App 2 SD gibi bir programlar kolay bir şekilde tüm uygulamaları SD karta taşıyabilirsiniz. Ayrıca yeni yüklenen uygulamaların hepsi otomatik olarak SD karta yüklenir.

NOT: Widgetlar, live wallpaperlar, service şeklinde devamlı çalışan uygulamalar, IM uygulamaları vs. SD karta taşınırsa problem yaratabilir. Çünkü SD kartı çıkardığınızda yada bilgisayara USB bellek olarak telefonu bağladığınızda SD kartla iletişim kesilir. Bu tür programları SD karta taşımanızı tavsiye etmiyorum.

NOT: Telefonu eski haline döndürmek için, tekrar USB’den bilgisayara bağlıyoruz. 7. ve 8. adımları tekrarlıyoruz. Ondan sonra bu sefer “adb shell pm setInstallLocation 0” yazarak enter’a basıyoruz. Telefon eski haline dönüyor. Taşıdığımız uygulamalar SD kartta kalıyor. Telefonu fabrika ayarlarına geri döndürdüğünüzde de kayıt yeri orjinal haline dönüyor. Aynı işlemi yeniden yapmak için (Bilgisayara format atmadıysanız) 7-8-9 ve 10. basamaktaki işlemleri yapabilirsiniz.

Yaptığımız işlem default olarak uygulamaların yükleneceği yeri SD kart olarak ayarlamak. Normalde uygulamaların yükleneceği yer telefon tarafından seçiliyor. Root gibi bir işlem olmadığı için garantiyi bozacağını sanmıyorum. Ama garanti de vermiyorum. Kendim denedim. Hiç bir sorun çıkmadı. Ama bu sizde kesinlikle bir sorun yaratmayacağı anlamına gelmez. Çıkabilecek sorunlar uygulamanın yavaş çalışması ya da hiç çalışmaması olabilir. Bende olmadı ama böyle bir durumda uygulamayı tekrar telefona taşıyabilirsiniz. “

Sabahtan beri uğraşıyorum Allah klavyenize zevla vermesin. En sonunda sayenizde hallettim. Bir hafta kadar önce çin malı androidli iphone 4s aldım modeli: MT6573 hafıza kartına aktaramıyordum yazılımları hafızası doldu telefonun. Burda söylediklerinizi yaptım. Usb driveri tanıtmadığım için ilk başta dos ekranında hata verdi sonra Türkcell t20’nin ara bağlantı yazılımını yükledim telefonu kapatıp açtım sizin anlattıklarınıza ek olarak SDK içinden others’dan Google usb driveri yükledim. Sonra dos ekranından belirttiğiniz komutları girdim bu sefer hata vermedi. telefonu kapatıp açtım şu anda google play store dahil sistem yazılımları haricindeki tüm yazılımları sd karta aktardım. Ayrıca turkcel t20 nin bağlantı yazılımı sayesinde mesajlarım kişi listem ve diğer uygulamalarımı yedek alıp telefona bilgisayar üzerinden andrid uygulamalarını yükleyebiliyorum.Tekrar teşekkür ederim

ben dediklerinizin hepsini yaptım hata da vermedi ancak işe yaramadı nerde sorun olmuş olabilir 🙁

hepsi tamam hepsini yaptım ”adb shell pm setInstallLocation 2” yazıp enterledikten sonra ”error device not found” hatası alıyorum bu hatanın java hatası olduğu yazıyor bazı sitelerde ama jdk ve jre hepsinin son sürümünü yükledim yardımcı olabilecekmisin ?!

Arkadaşlar bu komutu yazmadan önce cihazı usb olarak bilgisayara bağlamak ve driverini kurmak zorundasınız. Bu usb driveri değil yalnız. Yani bilgisayara bağladığınızda yeni donanım bulundu deyip otomatik kendisi yüklüyor ya işta o taşınabilir cihazın içindeki hafıza kartına erişim için gerekli olan driveri kuruyor siz cihaza erişim için gerekli olan driveri kurmanız lazım. onuda yukarıda yazımda anlattım dikkatli okursanız yapabilirsiniz.

Bayanlarin bu güzel anlatim yönünü seviyorum. Biz erkekler maalesef kisa yoldan anlatmaya kalkiyoruz. Zannediyoruz ki, herkesin seviyesi en az bizim kadar ve kendimizi indirgesek bile en temel seviyeye inemiyoruz. Bayanlarin %90 ninda annelik ic güdüsünden gelen bir kabiliyetten ötürü anlatim biz erkeklere göre cok önde. Tebrikler kardesim

adb shell pm setInstallLocation 2 komutuyla basarili olamayanlar adb shell pm set-install-location 2 denesinler. Kolay gelsin

Android SDK yi indirip pc ye kurdum guncellestirme dedi; accept all dedim ve saatler sürdü bir türlü bitmedi bende herhalde beceremedim diye kapattım . Anlayacağınız olmadı ….internet ttnet ve 8 mbit ona rağmen olmadı …yanlısı nerde yaptım anlayamadım

Her şeyi dediginiz gibi yaptım iki cihazıda restart yaptım…Teli bilgisayara bağladım…komut satırına cmd yazdım tek görünen siyah ekranda C:Documents and Settingssamsung>
Android Sdk ile ilgili herhangi bir dizin yok…

Android sdk’nin bulundugu dizin, daha dogrusu extract ettigi dizin icerisinden tools/ altında adb komutlarını kullanmalısınız. olmazsa soyle yapalım siz ptesi bir hatırlatma emaili gonderin ben tum sdk’yi upload edeyim bir siteye oradan download edin olur mu?

Baran Bey öncelikle ilginiz alakaniz için çok teşekkür ederim. Dün gece size yazdıktan sonra epeyce ugrastim.
http://androidturkey.net/2011/07/29/android-turkcell-t20-rootsuz-ekran-goruntusu-alma/
Yukarıdaki yazıda anlattıklarınızı aynen uygulayarak en başından bir daha yükledim. En sonunda telefonumun görüntüsünü Dalvik Debug Monitor’de almayı başardım. Sormak istediğim Android SDK nin yüklemesinde bir problem yok değil mi?
Eğer problem yoksa bu yazıda belirttiğiniz komut sistemini kullanarak uygulamaları sd karta yukleyebilirim sanırım?
Lakin; bilgisayarda Baslat menüsü – çalıştır- cmd yazıyorum açılan siyah ekranda sizin yukarıda verdiginiz ekranın aynısı çıkmıyor ; yani android SDK gibi bir dizin görünmüyor.
Bu arada Android SDK Bilgisayarım- C- Program Files-Android klasörü şeklinde bulunuyor. Zaten telimin ekran goruntusunude almak icin o klasorden girip tools ddms Uygulamasını çalıştırdım ve açılan ekranda t20 görüntüsünü alabildim.

Acaba bu yazının ikinci yolundaki ekrana da ulaşmak icin o klasörden mi hareket etmeliyim yoksa Baslat menüsünden mi hareket etmeliyim. Birde bu işlemler olmadan t20 pc ye bağlı olmalı mı? Teşekkürler iyi çalısmalar.

Baran Bey,
Birde SDK klasörü Tools icinde Adb yok onun yerine Bir de update yaptıktan sonra tools un içindeki adb dosyası kayboluyor. ‘adb_has_moved’ to platform tools die bir metinbelgesi geliyor. Böyle mi olması gerekiyor? Platform tools klasorunun icinde de Adb.exe diye yazan bir şey var ona tıklıyorum bir siyah komut ekranı çıkıp hizlica yazılar geçip sonra hemen kapanıyor.

Cihazinizin kesinlikle fiziksel olarak bagli olmasi gerekiyor. islem komut satirindan yapilmali, baslat/calistir/cmd dedikten sonra ilgili dizine girmeniz lazim. sadece ekran goruntusu ihtoyaciniz icin hi suite da oldukca basarili, hisuite icinde de adb.exe var. adb bir cok islem
icin kullanilabiliyor. cihazda komut satiri acmak, uygulama yuklemek, yuklenen uygulamayi silmek ve bir cok ayar yapmak icin. adb has moved diyorsa hic karsilasmadim fakat genellikle anti virus programlarinin isine benziyor bu. file i move etmisler. txt dosyasinin icine mutlaka ir not birakmistir bunu yapan uygulama 🙂

Hala bu konu üzerinde cebellesiyorum:)) Küçük bir araştırmada benimle aynı sorunla karşılasan kisiler olduğunu gördüm ve orada bir cevap uzunda olsa mevcuttu bende onu buraya ekliyorum …sanırım sorunum Adb.exe ye erisebilecek kısayolu komut satırına yazamamak ….Yeri tam olarak; bilgisayarım- C/Program Files/Android/ android-sdk/ platform-tools un icinde duruyor ama komutu yazabilip ulaşabiliyor muyun? Hayiiiiir….Yardimmmm az kaldı kafamı buna takarak delirecegim:))

http://mehmetatasoy.com/android-uygulamalarini-root-islemi-yapmadan-sd-karta-kaydetmek/

Ahmet Baydar says:
March 15, 2011 at 12:20 AM
Neredeyse tüm yorumları okudum ve hep aynı sorunlarla karsilasildigini gördüm. Mehmet Bey’e yardimci olmak adina bu iletiyi yaziyorum.

SDK’yi kurarken hata alan arkadaslar;
aldiginiz bir guncelleme hatasi ve bu guncellemeyi yapmaniza gerek yok. Yine de kafayi takan varsa, kafayi takan arkadas yukleme hatasi aldigi pencereyi kapatip alttaki pencereden settings kismina girebilir. Burada “Misc” kisminda Force ile baslayan secenegi isaretlediginde sorunu cozulecektir. Kafayi takan arkadaslar yaklasik 20 dakikalik indirme surecini beklerken biz devam edelim.

Cmd’de (yani Command) sorun yasayan arkadaslar;
adım adım ilerleyiniz. Mehmet Bey’in yukarıda yazdigi yol kendi bilgisayarindaki dosyalari gostermekte. Yani Mehmet Bey SDK’yi kendi bilgisayarinda “D” dizininde “Eclipse” isimli bir klasorun icine kurmus. Sizin ne yazmaniz gerektigini soyle aciklayayim. Siz SDK’yi nereye kurdunuz?

Ornegin D’nin icinde telefonla ilgili programlarinizi sakladiginiz “telefon” diye bir klasorunuz var ve siz kurulumu oraya yaptınız. Bu durumda Mehmet Bey’in yazdigini degil sunu yazacaksiniz:

“C:(burada bilgisayarinizin ismi yazar)>D:” (sadece “D:” yazacaksiniz. Cunku aradigimiz klasor D’de).
Bunu yazinca alt satirda “D:>”yi gorursunuz. O satira sunu yazacaksiniz:

“cd telefon”

Yani o satirin soyle gorunmesi gerekiyor: D:>cd telefon
(Dikkat! “D:>” kismini yazmiyorsunuz. Daha sonra enter tusuna basin).

Artik D:> degil D:telefon> yazmali. Bu satir sunu yaziyoruz:
“cd android-sdk-windows” (D:>cd android-sdk-windows seklinde gorunecek satiriniz)

Bunu yazdiginizda D:telefon> olan yer alt satira “D:telefonandroid-sdk-windows>” olarak gececek.

Bunun yanina ise sunu yaziyoruz: “cd platform-tools”

(Mehmet Bey “tools” olarak gostermisti biliyorum. Ancak onu yazdigimda ben de hata mesaji aldim. Dosyayi inceledigimde ise adb’nin “platform-tools” dosyasina tasindigini soyleyen bir uyari gordum. Bu nedenle tools ve platform-tools seceneklerinin her ikisini de deneyin).
Sonra ki adimi cozmus olmaniz gerekiyor zaten. Yeni satira “adb devices” yazacagiz ve telefonumuzun isminin bulundugu bir liste gorecegiz. Bunu gorduysek zaten amacimiza ulastik demektir.

Son asamada ise;
“adb shell pm setInstallLocation 2″ yazacagiz.

set: ayar
install: yukleme
location: konum
2: hafiza kartini tanimlayan kisayol diyebiliriz.

(yukleme konumunu 2′ye ayarla diyoruz yani)

Demek istedigim bu islemden vazgecmek istersek ve uygulamalarin yine telefonumuza yuklenmesini istersek;

“adb shell pm setInstallLocation 0″ yazabiliriz. Cunku “0″ telefonun dahili hafizasini tanimlar.

Umarim yardimci olabilmisimdir. Kolay gelsin.

Mailinizi almadım Baran Bey….bu gelecek olan Adb exe yi SDK nin kurulu olduğu yerde tools klasorunun icine mi atacağım. Birde sorun zaten oraya siyah ekrandan gitmeyi beceremem… Komutları yazarken bir yerde yanlış yapıyorum sanırım…

II. yöntemde Android SDK’nın kurulumu uzun sürmektedir. Belirttiğiniz internet hızlarında en az 40 dakika sürdüğünü söyleyebilirim. Aslında Accept All yerine sadece gerekli yüklemeler seçilebilir; fakat farklı cihazlarda sürümler değişebileceği için hem her cihazı desteklemesi hem de sorunlar yaşamamanız açısından Accept All seçmek mantıklı oluyor.

@Eren Gök II. yöntemde Android Sdk içindeki tools dizinine kadar doğru şekilde ilerlediğinizden emin olun. O dizine gelemediyseniz belirttiğiniz hatayı almanız normal. Farklı dizinlere nasıl geçebileceğinizi örneklemek açısından resimde cd.. ifadelerini koymuştum. Kolay gelsin.

2. Yöntemdeki verilen sdk_r07-windows versiyonunu indirip komutları hallettim her adımı sorunsuz hallettim ancak telefondaki sistemde kurulu olan uygulamaları sd karta taşıyamıyorum. Örneğin Angry birds sistemde 15Mb kadar yer kaplıyor onu harici sd kartıma taşımak istiyorum ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

beyler kolay gelsin. ya benimde bi t20’mim var yalnız angry bird uygulamasında ve müzik listelerinde çokta olmasa biraz donma yapıyor telefon. bu normalmidir acaba :S daha 2 hafta oldu alalı.

merhaba.
ben de beceremedim bu işi.önce sdk yı kurdum.çalıştır ı açtım.dosyanın yerini yazdım buraya kadar bi sorun cıkmadı.sonra adb shell pm getInstallLocations yazdım ve daemon still runningerror hatası verdi.
bende adb wait-for-device komutunu verdim(adb services yazınca bazı komutlar gelmişti onları denedim) ve bu komutu verdikten sonra adresi yazsam bile tanımlamıyor.lütfen yardım edin.

Hi-suite T-10 tanıyor fakat
adb devices komutu ile
? device
yazıyor.
adb shell
geçiyor fakat diğer komutları tanımıyor
pm ve set ve get InstallLocation çalışmıyor…ne yapabilirim…?

Manuel taşımaya izin vermiyor Link2SD var çalışıyor fakat root istiyor garanti yüzünden root yapmadım. App’SD yüklenmiyor…

olmadı
get komutunda acces denied yazdı
set InstallLocation yazdım aynı komutu tekraraladı bitişik yazdığımda tekrar acces denied yazdı

Merhaba,

Burada anlatılanların hepsini uyguladım. Telefonum ideos x5. Usb driverını da yükledim. Hatta screen shot alabildim diğer konuda anlatıldığı gibi yani bilgisayar telefonu görüyor fakat adb shell komutunu çalıştırdığımda adb server is out of date daemon started succesfully error: device not found diye uyarı alıyorum yani bu adımda ne yaparsam yapayım bilgisayar telefonu görmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Adb’yi defalarca restart ettim ayrıca son sürümü yüklemiştim ve bütün updateleri de tamamladım ama çözülmedi hala aynı uyarıyı veriyor. Virüs programının engellemesi mi diye programı disable ettim fakat oda işe yaramadı.

Aslında ben bunu daha kolay çözdüm diyebilirim. Telefonun ayarlar/uygulamalar/uygulamaları yönet
kısmından izin verilen tüm uygulamaları SD karta taşıyın. Daha sonra bir geri gelip yine Tercih edilen yükleme konumununu SD kart olarak seçerseniz bundan sonra indirdiğiniz tüm uygulamalar SD karta taşınmış olacaktır.Böylece depolama alanı probleminden kurtulmuş olursunuz. Teşekkürler.

Tercih edilen yükleme konumunu sd kart seçmeme rağmen uygulama indirirken yetersiz bellek uyarısı veriyor oysa çıkarılabilir sd kartım da 2 gb boş yer var.

Evet onu zaten tahmin ettim de telefon hafızasına sonradan yüklenmiş hiç bir program olmamasına rağmen sabit gelen programların yükünden heralde onlar da ne hikmetse taşınamıyor 32 mb bir alan kalıyor. Ayrıca programı kurarken değil indirirken daha marketten sıkıntı başlıyor sd karta indirmiyor anlamak mümkün değil uğraşmaksa niyeki diyor insan paranla rezil ol uğraş özürlü aleti adam etmek için. 32 gb hafıza kartını okuyan cihazın rem 256 rom 512 olur mu onlar da zaten görünmüyor ki bütün kullanılanları toplasan yarısı etmiyor. 3-5 tane uyduruk program yüklü telefona 1 tane oyun yükleyeyim dedim olmuyor yer yok eee boşaltabileceğim de yer yok root yetkisi filan bunlarla mı uğraşacağız. Bu telefon ne yazık ki özürlü android olmayıp da sıradan bir işletim sistemi ile hiç olmazsa sadece telefon olarak kullanırdık ta sinirimiz. bozulmazdı.

adb shell pm getInstallLocations yazdığımda device not found diye bir yazı çıkıyor sorun nedir acaba? bu arada adb tools da değil platform-tools da.Bende komut satırında platform-tools’u yazıyorum.

‘adb’ iç ya da dış komut, çalıştırılabilir program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor
adb kısmına gelince bu hatayı veriyor lütfen yardım eder misiniz?

Aynı sorun bendede var yaa of herkez yaparken ben yapamıyorumm.sürekli aynı bu hatayı veriyo doğru yapıyorumm hepsini ama olmuyo yardımmm

Selan tüm uygulamaları telefonu root ettikten sonra Link2sd ile sd karta taşıdım,
Sonra ne oldu sürekli sd kart çalıştığı için şarzı 2 saat bile gitmedi,çözüm bu değil,
Telefonum Samsung Galaxy ace,
Arkadaşın telefon Sony x10 ondada aynı pil sorunu,
Ayrıca her iki telefondada müthiş ısınma sorunu çıktı.

Merhaba,

2.yöntemi denedim başarılı oldum..Sırf teşekkür etmek için kapattığım sayfayı geri açtım bilgiler için , teşekkür ederim.İşlemin ardından artık uygulama yüklerken eski uygulamalarımı silmek zorunda kalmıyorum sağolasınız.

merhaba;
ice cream sandwich 4.0.4 ve xperia neo modeli kullanıyorum
rootsuz işlem yapabileceğim bi uygulama yada yöntem var mıdır?
teşekkürler

merhaba samsung galaxy i5510 kullanıyorunm telefon gerçekten güzel ama hafızası yetersiz yorumları okdum tek tek.Appsd2d de kurdum uygulamaları taşıyamadım.2. yöntemi mi denemem lazım yoksa başka bir yolu varmı

Merhabalar. Bende android tablet var. Root işlemi yapmak istemiyorum çünkü garantiyi bozuyor. Fakat direk olarak ayarlardan yaptığımda dahili sd carta taşıyor ve hafıza 4gb. 16GB harici hafızam var, oraya nasıl yükleme yapabilirim? 2. yöntem root gibimi garantiyi bozar mı ?

merhaba 2.yöntemi, dediğiniz şekilde uyguladım facebook uygulamasını telefonuma indirdim sd kart taşıma pasif bir şekilde acaba nerde yanlışlık yaptım yardımcı olabilirmisiniz.İyi bayramlar dilerim.

trt haber en son haber gibi uygulamalarda ön yüklü uygulamalar mıdır.Yükledim ve karta taşıyamadım.Uygulama yüklerken önyüklemeli olup olmadığını nasıl anlarız?Ayrıca pclerde ccleaner tarzı programlar var andoid telefonlar içinde bu tarz programlar varmı?Çünkü uygulama yükleyip kaldırıyoruz.Sistem şişiyor gereksiz dosyaları temizlemek gerekir diye düşünüyorum.Teşekkürler

Merhaba, bazı uygulamalar sonradan yüklense de hafıza kartına taşınamayabiliyor. Paylaştığımız yöntemlerden en etkili olanı II.Yöntem gibi düşünebilirsiniz.
Google Play’de cleaner diye aratırsanız (tam ihtiyacınızı karşılayan var mı bilmiyorum) birçok temizleme uygulaması çıkıyor, özellikle cache temizleme, history temizleme gibi.

”Komut satırından Android Sdk’nın kurulu olduğu dizine geçmeniz gerekiyor. Ben D sürücüsünde yüklediğim konumu göstermeye çalışıyorum.” şimdide burayı anlamadım yardım edin

adb shell pm setInstallLocation yazında bu dosya iç yadadış komut felan diye hata veriyor hepsini doğru yaptımm. lutfen yardım ednnnn.

bnde t20 var sd karta taşı butonu hiç zaman aktif değil sd karta taşınmıyor nasıl yapabilirım ?

Dahili hafıza kartındaki uygulamaları kaldırdığım halde 2.5 gb tutarında ne olduğu belirsiz veri var bunu nasıl temilerim acaba? tablet poly 7802 teşekkürlr…

bu oyunları iknci yöntemle taşıdığımız zaman oyunların tüm belleğimi taşınıyo yoksa bi kısmı tabletin hafızasında kalıyo mu ve daha önce indirdiğimiz uygulamaları bu programı kurduktan sonra sd karta taşıyabilir miyiz

selam . android degilde windows oyunu indirdim tablete . indirilenlerde duruyor . onu pcye nasil aktaririm . yada hafiza kartina. hiÇ yolunu bulamadim

telefonumdakilerı sd karta tasıyamıyorum cunku sd karta tası butonu basmıyo . uygulamayı ındırıp deneyım dedım telefonda hıcbısey cıkmadı sd kartta cıktı bnde anlamadım ama tasıyamıyorum.

hocam birinci yol işe yaradı herşeyi taşıyabildim ama telefona format atarsam yani fabrika ayarlarına sıfırlarsam bu silinirmi lütfen acil cevap lütfenn !!

merhaba yukarıdaki fotoğraflardakini uygulamak için girdim ama verileri sıfırla var sd karta taşı yok onun için ne yapmam gerekiyor??

yaptım oldu ama bir uygulama yüklediğimde indirme işlemi bitip kurulum yapmaya başlayınca yeterli alan yok hatası veriyor neden bu şekilde hata alıyorum düzeltebilirmiyim, telefonum garanti dışına çıksın istemiyorum root yapamam

Mrb bnm telofonumda 1.formülü yapmak. İstiyorum fakat sd kartı taşı yerine basilmio kapalı napmam lazim yardımcı olurmusunuz?

Samsung tap4 tabletler filan çocuğun ödevi atacağım başaramadı ne yapabilirim yardimci olurmusunuz

1- sdk kurun ve çalıştırın
android sdk
android sdk plartform tool
yanındaki ikonda tıklayın
sağ altta download var indirin
yani bu eklentileri indiriyorsunuz
Sonraaaaaaaa sdk bulunduğu dizinin içindeki platform-tools içine girin
bendeki dizin bu sizinki ayrı olabilir C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools
shift tusuna basılı tutarak bu klasörün içindeki bos alana sağ tıklayın ve komut pencerisi burada aç tıklayın

ondan sonra söyle

uygulamaları telefondan SDCARD a taşımaktan yorulduysanız deneyebilirsiniz
yükleme yerini SDCARD yapmak için aşağıdaki komutu çalıştırın
adb shell pm setInstallLocation 2
veya
adb shell pm set-install-location 2

eğer herhangi bir uygulamayı yüklerken hata oluşursa
adb shell pm setInstallLocation 0
veya
adb shell pm set-install-location 0
girerek otomatik moda geri döndürün

mevcut durumu kontrol etmek için
adb shell pm getInstallLocation
veya
adb shell pm get-install-location

0 auto
1 internal memory (emmc)
2 external memory (sdcard)

bu işlem mevcut uygulamaları taşımayacaktır…

Teşekkürler. Benim bir sorum olacaktı. Tablet kullanıyorum ve tabletimde uygulamayı sd karta taşı seçeneği mevcut. Farklı bir kaç telefonda da bu işlemi denedim. Uygulamayı taşıyoruz sorun yok ama örnek olarak veriyorum uygulama 1 gb büyüklüğünde ama bu 1 gb ın hepsini taşımıyor çok az bir kısmını hafıza kartına taşıyor. Bu işlemde dolayısıyla bir işe yaramıyor. Acaba burada anlatılanlarda aynı şeyler mi. Ben 1.5 GB lık bir oyun kurduğumda tamamı mı sd karta aktarılacak yoksa bir kısmı mı. Bu konu çok önemli.

bende Package android dos not belong to 200 şeklinde bir uyarı alıyorum nedir bu nasıl çözülebilir yardımcı olabilirmisiniz.

Telefonum hafıza kartini görüyor . 15 gb lik da boş yer olmasina rağmen uygulama yüklemek istedigimde alan yetersiz uyarısını alıyorum . Sd kartı a 101 den aldim bozuk falan mi acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir