Kategoriler
Genel

Android Cihazlardaki Sürüm Karışıklığına Son Gelecek Mi?

Android işletim sistemi hem kullanıcıların hem de yazılım geliştiricilerin beğenisini kazanarak çok kısa zamanda büyük gelişimler gösterdi ve bir anda iPhone’un en büyük rakibi oldu. Android’in bu hızlı gelişim sürecini versiyonlarıyla birlikte Android Tarihi İnfografik yazımızda görmüştük. Bu sürümlerde tatlı isimlerinin kullanıldığına da değinmiştik.

Android’in böyle hızlı gelişim göstermesi kullanıcıları sevindirirken cihazlardaki Android sürümü farklılıkları kafa karıştırmaya başladı. iPhone gibi tek cihaz yerine birçok markanın cihazının Android kullanması sonucu piyasada birçok farklı sürümde cihaz bulunuyor. Bu durum yeni cihaz alacak kişilerin daha fazla araştırma yapmalarını gerektirirken; yazılım geliştiriciler için de her versiyona uyumla kodlar yazmaları beklentisini artırmaya başladı. Android’in bazı sürümleri telefonlara yönelikken bazılarının da tabletlere yönelik olması yine can sıkıcı bir durum. Android 4.0 tanıtımı ile bu durumun giderileceği, yeni sürümün hem telefonlarda hem de tabletlerde sorunsuz bir şekilde çalışacağı açıklanmıştı. Bununla ilgili blogumuzda da Android 4.0 Ice Cream Sandwich Özellikleri ve 3 Yıllık Android Gelişimi yazımız ile sizleri bilgilendirmeye çalışmıştık.

Android 4.0’ın hangi cihazlar tarafından destekleneceği şu an için tam olarak bilinmiyor. Blogumuzda da özellikle Turkcell T20 ve Samsung Galaxy S2 için güncellemenin gelip gelmeyeceği soruluyor. Bunu bizler de merakla bekliyoruz açıkçası 🙂

ChipOnline da bu durumu açıklayan bir yazı yayınlamış. Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Yazıya http://www.chip.com.tr/konu/tum-dertlerin-ilaci-android-4.0-mi_30182.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter linkinden ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın 🙂

“Android Cihazlardaki Sürüm Karışıklığına Son Gelecek Mi?” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir