Kategoriler
Genel

CES 2012’den Notlar I : Mobil Cihazlar

Her yıl düzenlenen Consumer Electronics (CES – Tüketici Elektroniği) fuarı bu yıl da Las Vegas’da birbirinden yeni ve teknolojik cihazlarla düzenlendi. CES 2012’ye gidemedik 🙁 Fakat elimizden geldiği kadarı ile öne çıkan gelişmeleri sizler için derlemeye bu yazımızda çalışacağız. Bu yıl görebildiğimiz kadarı ile yine tüketici elektroniğinin vazgeçilmezi olan Akıllı Telefonlar, Tabletler ve Televizyonlar CES’in gözde ürünleri haline geldi.

Öncelikle akıllı telefonlarve tabletler ile CES trafiğine bir göz atalım. intomobile.com ‘da özenle hazırlanmış bir web sayfasındaki bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu arada tartışmasız Android CES’de liderliğini sürdürmüş 🙂

Bu cihaz serisi ile birlikte öne çıkan bazı gelişmeler var. Örneğin Nokia Lumia 900 ile  stratejik Windows Phone kararı sonrası Lumia 710 ve 800’den sonra ilk 4G / LTE Windows Phone 7 cihazını  AT&T ile lanse etti. 4G/LTE, 1.4 Ghz Snapdragon işlemci, 4.3″ Ekran ve 8MP kamera cihazın öne çıkan özelliklerinden. Cihaz ile ilgili çok kısa bir youtube videosuna bakabilirsiniz :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RnXKctJBCuE]

 

Bir diğer Windows Phone 7 cihaz da HTC’nin Titan II telefonu. Bu iki cihaz WP 7 serisinin öne çıkan 2.cihazı oldu.

 

Android tarafına baktığımız da ise bir çok üretici yine en iyi cihazlarını Android işletim sistemi ile lanse ettiler. Bu cihazlardan öne çıkan cihazlara bakacak olursak, Huawei Ascend P1 S ile dünyanın en ince akıllı telefonunu lanse etti. 4.3″, Süper Amoled Ekran, 1.5 Ghz çift çekirdekli işlemci, 8MP Kamera, HDMI çıkış  gibi öne çıkan özellikleri ile iyi bir cihaz. Huawei gibi kendi markasından daha çok operatör markası ile cihaz lanse eden bir firma için iddialı bir cihaz olan Ascend, bir çok özelliği ile Nokia Lumia 900’den dahan üstün bir cihaz. 2012’nin 2. çeyreğinde piyasaya sunulması planlanıyor.

Android tarafında bir diğer önemli cihaz da Samsung’un başarılı Galaxy serisinin devamı olan Galaxy S II Skyrocket. Aslında Samsung’dan Galaxy S III beklenirken, Samsung CES’te AT&T ile S II Skyrocket’i lanse etti. 1.5 Ghz çift çekirdekli işlemci, Süper Amoled Ekran, 4.65″ ekran bu cihazın öne çıkan özelliklerinden.

Bu iki cihaz dışında yine önemli cihazlardan Sony Xperia Ion, Motorola Droid Razr Max, Xperia S gibi gayet şık ve 4G cihazlar da yerini aldı.

Gelelim Tablet lansmanlarına. Tablet pazarında Apple’in olmadığı CES 12’de, Android tabletler tam anlamı ile rakipsiz kaldı. Lenovo’nun Asus’un dock station’lı tabletine benzer lanse ettiği Lenovo IdeaTab S2, Asus’un dört çekirdekli ve 7″ Ice Cream Sandwich’li tableti Asus Nvida Tegra 3 tablet lansmanlarında öne çıkan cihazlar oldu.

Elimizden geldiği kadarı ile CES 2012 ‘de öne çıkan bazı cihazları sizlere kısaca da olsa tanıtmaya çalıştık.

Sağlıcakla Kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir