Kategoriler
Genel

HP Prime Akıllı Hesap Makinesi

hp-prime-hesap-makinesi
Özellikle mühendislik eğitimi alan öğrenciler ya da bu alanda çalışan profesyoneller bilimsel hesap makinelerini kullanmayı tercih edebiliyorlar. Basit hesaplamalar için çoğumuz her ne kadar telefonumuzdaki hesap makinelerini kullansak da daha fazlasını isteyen kullanıcılar için bu uygulamalar yetersiz kalabiliyor. HP de grafik tabanlı yeni hesap makinesi HP Prime ile bu açığı kapatmaya aday olmuş durumda. Akıllı cihazlardakine benzer şekilde tasarımı ile de dikkat çeken HP Prime, 3.5 inç büyüklüğünde çoklu dokunmatik renkli ekrana sahip olan bilimsel bir hesap makinesi. Dokunmatik kontrole ek olarak ihtiyaç duyulan fiziksel butonların tamamını da üzerinde içeren HP Prime, aynı zamanda üst orta kısımda bir navigasyon tekerleğine de sahip.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WF8tZP0uKu0]

HP’nin yeni cihazı Lityum-iyon pil ile çalışıyor, PC bağlantı kiti ile yeni uygulamalar kurulabiliyor. Cihaz geometri hesaplamalarının sonuçlarını göstermekle yetinmeyip aynı zamanda grafik de çizebiliyor.

hp-prime-hesap-makinesi-renkli-grafik

Sınavlarda bazı öğretmenlerin kopya unsurunu göz önüne alıp öğrencilerin bilimsel hesap makinesi kullanmalarına izin vermediklerini düşünürsek cihazın ne kadar yaygın bir kullanıma kavuşabileceği merak konusu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir