Kategoriler
Genel

App Store 50 Milyar Uygulama İndirilme Sayısına Ulaştı

app-store-50-milyar-uygulama

Apple 50 milyarıncı uygulama indirimine yaklaşırken sitesinde bir sayaç yayınlamış ve 50 milyarıncı uygulamayı indiren kişiye 10.000 dolarlık hediye çeki vereceğini duyurmuştu. Apple bu sayıya ulaşıldığını ve kazanan kişinin 10 gün sonra açıklanacağını duyurdu.

Google I/O konferansında Android cihazlara Google Play’den 48 milyar uygulama indirildiği paylaşılmıştı. Apple Ocak ayında App Store’dan toplamda 40 milyar uygulama indirildiğini paylaşmıştı, kısa bir sürede bu sayıya 50 milyara ulaşmış oldu. Böylece App Store uygulama indirilme sayısında hala önde ancak Android yetişmeye hatta geçmeye çok yakın.

Yapılan açıklamaya göre Apple, 2013 yılı sonuna kadar 75 milyar uygulamanın indirilmesini hedefliyor. Eğer bu hedef gerçekleşirse App Store kullanıcıları 2013 yılında yaklaşık 30 milyar uygulama indirmiş olacak. Google ise çok sayıda Android cihazıyla uygulama indirilmede hızlı bir ilerleyiş içerisinde ve cihaz sayısı avantajıyla Google’da da Apple’daki gibi hedefler büyük. 2013 sonuna kadar aradaki farkın kapanması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

app-store-50-milyar-uygulama-indirildi

 

Sağlıcakla kalın 🙂

“App Store 50 Milyar Uygulama İndirilme Sayısına Ulaştı” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir