Kategoriler
Genel

Google Android 4.3 Jelly Bean’i Duyurdu

android-4.3-duyuruldu

Android 5.0 merakla beklenirken Google daha çok altyapı değişikliklerine yer verdiği Android 4.3 Jelly Bean sürümünü duyurdu.

Resimdeki maddelerden de göreceğiniz üzere Bluetooth altyapısında bir yenilik var. Android 4.3 Jelly Bean ile en güncel Bluetooth teknolojisi olan Bluetooth Smart‘a geçilecek. Bluetooth artık kullanıcılar tarafından ne sıklıkta tercih ediliyor bu biraz yoruma açık olsa da bu yenilik ile enerji tasarrufu sağlamanılması hedefleniyor.

Mobil platformda OpenGL ES 3.0 desteği sunacak olan yeni versiyon ile gelişmiş grafikler Android’e gelmiş olacak. Sunumda yer verilen Unity oyun demosunda 3D objelerinde kullanılabilecek özelliklere yer verildi.

Güncellemeyi alacak Nexus 7’de DRM API ile Netflix’ten 1080p video izleme olanağı da olacak. VPN gibi kullanımlar olmadan her ne kadar ülkemizden Netflix hizmeti alma sıkıntılı olsa da 1080p videoların izlenebilir olması mobil platformlardan video izleme oranını artırmada etkili olabilir.

Çoklu kullanıcı özelliğine destek veren Android yeni sürümde profil kısıtlamaları ile kullanıcı hesaplarının yönetilebilmesini sağlayacak. Örnek olarak bir ebeveyn çocuğu için bir profil oluşturup hangi uygulamalara erişebileceğini, uygulama ve oyun içi satınalmaların yapılıp yapılamayacağını belirleyebilecek. Bu özellikler iOS’u ve yakın zamanda haberlere taşınan yanlışlıkla büyük bir meblağda satınalma gerçekleştiren bir çocuğun babasının verdiği mücadeleyi hatırlatıyor 🙂

Yeni Android versiyonunda birçok kişinin çeşitli uygulamalar indirerek kullanmaya çalıştıkları, daha hızlı yazı yazabilmek için kullanılan T9 özelliğinin geleceği de duyuruldu. Bu özellik varsayılan Android arayıcısında kullanılabilecek.

Android 4.3 güncellemesi öncelikle Nexus 4, 7, 10 ve Galaxy Nexus için yayınlanacak.

Sağlıcakla kalın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir