Android bir cihazımız yoksa Eclipse ya da diğer IDEler ile geliştirdiğimiz uygulamaları sanal cihazlar (virtual device) oluşturarak bu cihazlarda test edebiliyoruz. Eclipse ile oluşturduğum sanal cihazlarda performans başta olmak üzere birçok sıkıntı yaşıyordum. Genymotion ile tanıştığımdan beri Eclipse üzerinde sanal cihaz oluşturmaktan vazgeçtim.
Genymotion kullanmak için resmi sitesi olan http://www.genymotion.com/ adresinden ücretsiz üyeliğinizi ya da Indie veya Business üyeliğinizi başlatmanız gerekiyor. Free seçeneğinde yazının yazıldığı tarih itibariyle kullanıcılar aşağıdaki özelliklerden yararlanabilmektedir.
- Android 2.3, 4.1, 4.2, 4.3 ve 4.4
- GPS Widget
- Camera Widget
Bunların dışında Pixel Perfect, Screencast Widget, Remote Control Widget Accelerometer gibi özellikler ücretli sunulmuktadır; ancak Android yazılıma başlangıç aşamasında Free olarak sunulan özellikler ihtiyacı büyük ölçüde karşılayacaktır.
Genymotion çalıştırmak için kurulum sırasında Oracle VM VirtualBox içeren paket de kurulacaktır. Genymotion üzerinde Add seçeneği ile ayrı bir ayar gerekmeden aşağıdaki listede görebileceğiniz üzere birçok cihaz ekleyip kullanabilmekteyiz.
Örnek olarak eklenmiş Samsung Galaxy S4:
Play butonu ile artık cihazımızı çalıştırabiliriz. 2 GB civarında RAM ayırabiliyorsanız performansı gayet iyi olan sanal bir cihazınız olacaktır artık. Oracle VM VirtualBox üzerinden de cihazın çalışır durumda olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Kurulumların ardından Eclipse ile yazdığımız Android uygulamalarımızı bu tanımlı cihazlarda çalıştırabilmek için Eclipse üzerinde Genymotion kurulumunu tamamlamalıyız. Uygulamayı indirme sayfasında da anlatıldığı üzere “Help / Install New Software” menüsünden Site ekleme kısmına URL olarak http://plugins.genymotion.com/eclipse ve isim olarak Genymotion girilip çıkan eklentiler kurulmalıdır. Run Configurations menüsünden artık bu cihaz seçilebilir olacaktır.
“Android Uygulamalarınızı Genymotion ile Test Edin” için 3 yanıt
Kendi Android uygulamamı yaptım acaba nasıl google play store de paylaşırım bi yardım edermisiniz ??
Merhaba Oğuzhan Bey, sizin için uygulamanızı Google Play Store’da yayınlanması için yardım edebiliriz. İletişim sayfamızdan bizimle irtibat kurmanız yeterli.
Merhaba, lg nexus 4 android 5.1 kullanıyorum, son iki gündür cihazımda bir sıkıntı var, arama yaparken ekran kararıyor, konuşma bitene kadar ekrana görüntüsü gözükmüyor, hoparlöre alma işlemini gerçekleştiremiyorum, yada karşı taraf telefonu kapatana kadar ben kapatamıyorum, acil yardım lütfen. raphaber@gmail.com