Kategoriler
Genel

Avea inTouch 4 Lollipop Güncellemesi Yükleme (Android 5.0)

Android-5.0-Lollipop-avea-intouch-4

Avea’nın geçtiğimiz yıl lanse ettiği Android işletim sistemine sahip telefonu Avea inTouch 4’e müşterilerin merakla beklediği ve Twitter Facebook gibi sosyal mecralardan sorulan Lollipop (Android 5.0) güncellemesi nihayet yayınlandı. Avea inTouch 4 Android 4.4 Kitkat versiyonu ile çıkmıştı. Müşteriler 64 bit işletim sistemi deneyimini tam anlamıyla Android Lollipop 5 ROM ile yaşacaklar.

Avea inTouch 4’e Android Lollipop 5.0 ROM Nasıl Yüklenir?

Avea web sitesinde yer alan bilgilere göre cihazınızı Lollipop sürümüne SD kart üzerinden yapılan güncelleme ile geçiş yapabileceksiniz.

  • Öncelikle cihazınızdaki rehber, fotoğraf ve videolar gibi önemli bilgileri yedekleyin. Sonraki yazılarımızda Android cihazınızı nasıl yedekleyeceğinizden bahsedeceğiz.
  • Güncelleme öncesinde Avea inTouch 4’ün şarj durumunu en az %50’nin üzerine getirin ve sonrasında telefonunuzu prize takmayın ve şarj etmeyin.
  • Aşağıdaki linkten update.zip ismindeki dosyayı bilgisayarınıza indirin ve dosya isminde değişiklik yapmayın.
  • Avea inTouch 4 Lollipop dosyası: http://www.avea.com.tr/web/android5update/update.zip
  • Güncelleme işlemi sırasında kullanacağınız SD kartın tamamen boş olması gerekmektedir. SD kartınızı mümkünse yedekleyin aksi takdirde güncelleme esnasında SD karttaki tüm bilgileriniz silinecektir.
  • Dosyayı indirdikten sonra boş olan SD kartınızı bilgisayara takın ve update.zip dosyasını SD kartınızın ana dizinine kopyalayıp yapıştırın.
  • Telefonunuzdaki SIM kartı çıkartın.
  • SD karta kopyalama işlemi bittikten sonra SD kartı telefonunuzdaki ilgili yuvaya takın.
  • SD kartı düzgün şekilde telefonunuza taktıktan sonra Ayarlar -> Telefon Hakkında -> Sistem Güncellemeleri -> Hafıza Kart Güncellemeleri yolunu izleyerek butona tıklayınız.
  • Gelecek uyarı onay ekranındaki mesajda OK butonuna basarak ilerleyin.

Avea_intouch_4_lollipop_güncellemesi_androidturkey.net_1

Avea_intouch_4_lollipop_güncellemesi_androidturkey.net_2

Avea_intouch_4_lollipop_güncellemesi_androidturkey.net_3

Avea_intouch_4_lollipop_güncellemesi_androidturkey.net_4

  • OK butonuna bastıktan sonra telefonunuz kapanık tekrardan açılacaktır. Güncelleme işlemi 5-6 dakika sürebilir.

 

*Yapacağınız işlemlerden dolayı meydana gelecek problemlerden androidturkey.net sorumlu değildir.

“Avea inTouch 4 Lollipop Güncellemesi Yükleme (Android 5.0)” için 68 yanıt

Dediklerinizi yaptım ama telefon kendini yeniden başlatıp recovery bölümüne geliyor. ve hata yazıyo. en altta da installation aborted(kurulum iptal edildi) yazıyor. update.zip dosyasınıda sd kartın ana dizinine attm bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Hafıza kartının ana dizinine kopyalayın oluyor ben yaptım telefon 10 yada 15 dakika kadar kapalı kaldı sonra güncelleme oldu. Pcye güncellemeyi indiriyorsunuz ya hafıza kartına atınca kontrol edin tekrardan update.zip yazmalı dosyanın üzerinde kurulum yapıyor sonra

sd cart daki herşeyi silemniz sadece update.zip in kalması gerekir
aynı şekilde resimlerdeki gibi ilerlersenin oluyor
sizin dediğiniz hatalar aynen banada olmuştu ama şimdi buraya göre yaptığım için sistem güncelleniyor

Merhaba Bahattin Bey,

Tam olarak hangi konuda yardım istiyorsunuz?

Merhaba Ali Can Bey,

Kök dizin dediği kısım, SD kartınızı bilgisayara taktığınızda açtığınız ilk alan. SD kartınızdaki herseyi silin indirdiğiniz dosyayı ilk girdiğiniz alana kopyalayın. Kök dizin en üst kademede yer alan dizin anlamına geliyor.

Hocam bende yaptim ama busefer tlfon sarj almiyor. Ama telfnu kapatinca sarj takinca sarj aliyor gibi oluyor surekli tlfn ac kapa oluyor .
Normalde cook guzel calisiyor ama sarj almiyor bi yardimci olursaniz sevinirim.

Merhaba. Guncellemeyi yaptim. Telefon cok hizlandi lakin. Telefon kendi kendine kapanmaya basladi. Bu sorunu nasil cozebilirim.guncellemeden once boyle bir sorun yoktu.Tesekkurler

Lolipoptan sonra tekefonu isinip kapananlar sarji hemen bitenler Telefonunuzda clean master varsa kaldirin aynisi bendede oldu clean masteri kaldirdim duzeldi

kitkat a geri dönüş nasıl yapılır lütfen yardımcı olun telefon çok ısınıyor ve beş dakika da hemen şarjı bitiyor yahut bitmese dahi kapanıyor kullanmazsak

Bn yapamiyrm arkadaslar sd kart bos o puraram yukledim tele we yapmiyo bnm tel sd kartini okumuyo nasil yapabilirim yardimci olur musunz 05059747696

Ben avea in touch 4 ü kitkat 4.4.4. Den lollipop güncellemesini tek seferde yaptim basarili oldu..yalnizca sürümü buna uygun yapmak gerek arasira uygulamalarda basarisiz oluyor..Sanki telefonu lollipop luymus gibi

Avea intouch4 lolipop güncelleme yaptım sanki kamera ayarlarım değişti . Önceden daha net çekim yapıyordu . Bilgisi olan varmı ?

Merhaba Selami Bey,

Kameranızın hangi ayarında değişiklik oldu?

Merhaba Halil Bey,

Ön kameranızı hangi uygulama ile açmaya çalışıyorsunuz? Avea inTouch 4’ün varsayılan kamera uygulaması ile açarken sorun yaşıyorsanız hangi hatayı aldığınızı paylaşabilir misiniz?

Merhaba Süphan Bey,

Avea inTouch 4 konusunda yapacağınız Lollipop Android 5.0 güncellemesi ile ilgili garanti durumunu, Avea bayilerinden ya da kolayca @AveaDestek twitter hesabına sorarak öğrenebilirsiniz.

Şarjım %100 iken güncellemeyi yaptım ancak şuan Avea ve 4G yazısında kaldı 1 2 saattir gelmiyor öyle bekliyor ve şarj uyarı ışığı yanıp sönüyor telefonum açılmadı hala ne yapmam gerekiyor bir bilgi alabilir miyim?

Merhaba Muhammed Bey,

Bataryanızı çıkartarak bir süre bekleyip tekrar deneyebilir misiniz? Yine açılmazsa lütfen bizimle paylaşın ve çözüm sağlamaya çalışalım.

Merhaba Damra,

Hangi oyunları yükleyemiyorsunuz? Oyun ismi verirseniz biz de kontrol edip bir çözüm sağlamaya çalışırız.

64 bit cpu lu tlfna neden 32 bit işletim sistemi verdiniz ve eskisinden iyi olsada tlf nun donanımına tam derlenilmemiş.

Merhaba Hasan Bey,

Telefonunuzun RAM miktarı 3GB ve üstünden olmadığı sürece işletim sisteminiz 64 Bit desteklese bile tam anlamıyla 64 Bit yeteneklerini kullanamazsınız. Tamamen donanım ile ilgili bir konu olduğu için telefonunuzu Marshmallow ya da Lollipop’a güncelleseniz bile yine 32 Bit olarak kullanmaya devam edersiniz.

Kardeşim ben güncellemeyi başlatıyorum ama recovery bölümüne geldiğinde kurulumu iptal edip , aranılan isimde dosya bulunamadı hatası veriyor. Kaç kere denedim ancak bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olur musunuz ?

Merhaba Doğukan Bey,

Hata mesajını tam olarak paylaşabilir misiniz?

Ya şimdi denemeyi bıraktım ama ” The file or directory is corrupted ” gibi bir hata veriyor

Ben bu güncellemeyi yapmak istiyorum fakat sonunda telefona bişey olmasından biraz endişe ediyorum tekrar telefonda hiç açılmama falan olursa diye ? Yapmalı mıyım sizce

Merhaba Rabia Hanım,

Profesyonel bir teknik servis aracılığı ile güncelleme işlemini yapmanızı tavsiye ederiz.

Merhaba Merve Hanım,

ALdığınız hata mesajını bizimle paylaşabilir misiniz?

slm ben bugün avea intouch 4 tlf na lolipop 5 güncellemesi yaptım ama artık şarj olmuyor ne yapmalıyım

telefon lolipopu yüklerken hata verdi ne kapanıyor ne açılıyor.hata diyor ve ingilizce uyarı masajı var. açma kapama düğmesi calişmiyor.bataryasıda çıkmadıgı için nasil kapatabilirim

Ben yükseltmeyi baslattim ama hata verdi ve ekrana şunlar geldi:
Apply update from ABD
Wipe data/factory reset
Wipe coche partition
Apply update from SD card
Hangisini secmeliyim yada başka bi şey mi yapmaliyim

Merhaba Abdullah Bey,

Apply update from SD card seçeneğini seçerek devam etmelisiniz.

Merhaba Turan Bey,

Vrilen linkten dosyayı eksiksiz indirmelisiniz imza hatasını farklı bir ROm yüklüyorsanız alabilirsiniz.

Dediklerinizi yaptım ama telefon kendini yeniden başlatıp recovery bölümüne geliyor. ve hata yazıyo. en altta da installation aborted(kurulum iptal edildi) yazıyor. update.zip dosyasınıda sd kartın ana dizinine attm bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Ben guncellemeyi tek seferde yaptim ve cok guzel oldu yapanlarin ellerine saglik. Hic bi sorunda yok. Uygulama indirirkende hata vermiyor ve telefonum daha hizli artik. Herkes guncellemeli bence 😊

Bütün yorumları okudum belliki yeni yazılım telefonu bozuyor avea dan da bu beklenir zaten alın lolipopunuzu…. Yüklemiyorum

arkadas bune kafa agrıtıcı bıseydı dedıyınız gıbı yapıyorum kac kere dosya sıldım saatlerce bekledım gene olmadı ne ıstırbuya alınırmı bu cıhaz kahretsın

Güncellemeyi yaptım fakat snapchat, clash of clans, clash royal gibi uygulamalar için sürüm uyumlu değil diyor ne yapıcaz ?!!

Diğer yoru.ları okudum acaba güncellemeden sonra ön kameram çalışmaz telefon sürekli kapanır mı

Sd kart kac gb olmasi gerek yaparken hata verdi belki ondan kaynaklaniyodur yardimci olabilirmisiniz

610 MB sizin İndirdiğiniz dosya boyutu,

Minimum 1 GB olması Gerek Fazlasının Zararı Yok.

Ben Avea inTouch 4 Red Modeli Kullanıcısıyım ve Sizin Benim Gibi Aynı Sorunlara Yaşayan İnsanlara Verdiğiniz Cevapları Gördüm SD kartı PC üzerinden Biçimlendirdim ”http://www.avea.com.tr/web/android5update/update.zip” Buradan Dosyayı İndirip SD Kartta Yanlızca Bu Olacak Şekilde Telefona Taktım, Sistem Güncellemeleri Zımbırtısını Doğruca Yaptığımda 10-15 Deneme Sonucunda Aldığım Sonuç ” HATA ” (Telefon Kapanıp Açılıyor Recovery Modda Karşıma Çıkıyor) İlginiz İçin Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir