Kategoriler
Genel

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlarınızı değiştirmenin zamanı geldiğinde en büyük sorunlardan birisi rehberinizde bulunan kişileri yeni aldığınız akıllı telefona aktarmak oluyor. Çoğu zaman SIM kartta bulunan kişiler iPhone ya da yine Samsung, Sony, LG, HTC gibi Android telefonlara taşınırken büyük sıkıntı yaşanabiliyor. Ancak hiç dert etmeyin birazdan size anlatacağımız resimli adım adım kolay yöntemle rehberinizde tüm kontaklarınızı ve kişileri yeni telefonunuza taşıyabilirsiniz. Anlatacağımız rehber aktarma konusunda Avea inTouch 4 telefonu ve Avea Yedek Rehber uygulamasını kullandık.Ancak siz Turkcell ya da Vodafone olsanızda bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Avea Yedek uygulaması ile SIM kart ve telefonunuzda olan tüm kişiler VCF formatında yedeklenerek mail, bluetooth, SMS, Google Drive ve Whatsapp gibi paylaşım seçenekleriyle gönderilebilir. VCF uzantılı rehber listesi dosyasını bilgisayarınızdaki notepad yardımıyla birlikte aç yaparak bilgisayarınızdan telefonunuzun rehberinde bulunanları görebilirsiniz.

Android Rehber Aktarma Nasıl Yapılır?

  • Google Play Store’dan Avea Yedek uygulamasını indirin. Avea kullanmasanız bile Vodafone ya da Turkcell müşterisi de olsanız bu uygulamayı kullanıp yedekleme yapabilirsiniz.
  • Uygulamayı açtıktan sonra alt kısımda bulunan Yedekle butonuna tıklayın.

Android Rehber Yedekleme 1

  • Yedekle butonuna tıkladıktan sonra yedekleme işleminin tamamlanmasını bekleyiniz. Yedekleme tamamlandığında Gönder butonuna tıklayarak kişilerin yer aldığı VCF dosyasını eposta, Bluetooth, SMS, Whatsapp gibi seçeneklerden birini seçip gönderin.

Android Rehber Yedekleme 2

 

Android Rehber Yedekleme 3

  • Yeni cihazınızda ya da rehberi aktarmak istediğiniz cihazda, daha önce gönderdiğiniz VCF uzantılı dosyaya tıklayın. Sonrasında aktarımı onaylayarak tüm numaraları telefonunuza aktarın taşıyın yedekleyin.

Android Rehber Yedekleme 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir