Kategoriler
Genel

Android Pil Ömrü Uzatma

Android akıllı telefonlarda günümüzde en çok yaşanan sorunların başında pil ömrü ve gün içinde şarjın çok kısa sürede bitmesi birkaç defa şarja takma isteğimiz hatta yanımızdan ayıramadığımız ve çantada cebimizde taşıdğımız powerbank mobil şarj istasyonları geliyor. Çoğu insan telefonunu satın aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra bataryasının ve pil ömrünün azaldığını eskidiğini hatta bazıları batarya şişmesinden dolayı orjinal batarya satın aldıklarını bile söylüyorlar.

Burada günlük telefon kullanımında yapacağımız bazı iyileştirmeler ve yöntemler pil ömrünüzün uzamasına ve şarjınızın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Android işletim sistemiyle ilgili pil ömrünüzü uzatan şarjın daha geç bitmesini sağlayan ve bataryanızın eskimesini donanımsal olarak şişip bozulmamasını sağlayack yöntemler açıklayacağız.

Android Pil Ömrü Uzatma

Android Telefonun Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirim?

  • Telefonunuzun duvar kağıdını yani arka plan görselini seçerken beyaz yerine siyah ve gri gibi daha koyu renkler seçmek ekrandaki ışığın daha az kullanılmasını sağlar ve pil ömrünüzü uzatır.
  • Gün içinde kablosuz ağ yani wifi kullanırken aynı zamanda hücresel veriden mobil datanız açıksa ikisinin aynı anda çalışması daha fazla şarj harcamanıza sebep olur. Hangi kaynağı kullanıyorsanız diğerini kapatmalısınız.
  • Örneğin işyerinde okulda ya da evde internete wifi kablosuz ağdan bağlanıyorsanız mobil veriyi kapatmanızı öneririz.
  • Konum servislerini kullanan bir uygulamayı çalıştırmıyorsanız ya da o an işiniz yoksa, Ayarlar menüsünden ve hızlı bildirim çubuğundan konum servislerini kapatabilirsiniz.
  • Ekranınızın parlaklığını Ekran ayarlarından çevrenizdeki ışık şiddetine göre ayarlarsanız ortamdaki ışığa göre enerji harcamış olursunuz böylece pil ömrünüz uzayabilir.
  • 3G ve 4.5G şebekelerini aktif kullanıyorsanız telefonunuz ile sadece arama ve SMS gönderimi yapıyorsanız interneti kullanmadığınız dönemde mobil veriyi kapatabilirsiniz.
  • Telefonunuzdaki titreşim ayarlarını olabildiğince kısmaya çalışın telefonunuza çağrı gelirken ya da dokunduğunuzda telefonun vereceği titreşim cevaplarını abartmadan isteğinize göre optimize edin.
  • Telefonunuzu oda sıcaklığında şarj etmeye özen gösterin. Soba elektirikli ısıtıcı benzeri aletlerin yanında şarja bırakmayın.
  • Arka planda çalışan uygulamalarınızı arada kontrol edip kullanmadıklarınızı ve işinize yaramayanları arka plandan tamamen kapatın.
  • Telefonunuzu uzun süreler açık durumda bekletmeyin belirli sürelerle yeniden başlatın. Böylece arka planda tutulan cache bilgileri silinmiş olur.
  • Adobe Flash Player kullanmıyorsanız kapalı tutun ya da komple Flash Player’ı kapatın.
  • Telefonunuzda kullandığınız Tema ya da önyükleyeci Launher hız açısından ve eklentileri ile sizi rahatsız ediyorsa daha hızlı stabil ve az eklenti ile çalışan bir launcher’a geçiş yapın.
  • Panellerinize daha az widget ekleyin gereksiz olanları hemen kaldırın. Örneğin hava durumu ya da haber widget’ı kullanmak istiyorsanız bile sadece 1 tane widget eklemeniz yeterli. Widgetlar sürekli internete bağlanıp bilgi çektiği için şarjınızın büyük kısmını harcayabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir