Kategoriler
Genel

Ve Beklenen iPad 2 Lansmanı Yapıldı! Motorola Xoom vs Ipad2

Ve sonunda beklenen iPad 2 lansmanı yapıldı. Steve Jobs’in kendisinin bizzat bulunduğu lansman tüm dünyada ilgi ile izlendi. Bizim blog’umuz Android blog’u ama ilgili tüm yazılarımızda özellikle Apple’in lansmanlarının mobil dünyada gerçekten oyunun kurallarını değiştirdiğini hep söylüyoruz. Bu nedenle Ipad2 lansmanı bizi çok yakından ilgilendiriyor.

Yazının Devamı İçin …

 
Twitter sayfamızda tüm gelişmeleri  çesitli sitelerden sürekli takip etmeye çalıştık, tweet’ledik 🙂  Özellikle http://www.engadget.com ve http://iphoneturkey.biz sitesinde an be an tüm gelişmeler online olarak yayınlandı. Ve süpriz… Ipad2 ‘nin engadget.com’daki videosunu da takip edemeyenler için sizinle paylaşıyoruz.

Video için tıklayın.
http://www.viddler.com/simple/b3dd935d/

Öncelikle çift işlemcili ve beyaz renkte satılacak olan  Ipad2 çok ama çok hızlı. Ekran dokunmatiği çok daha fazla iyileştirilmiş ve çift kamera desteği gelmiş. Tasarım olan iphone4’den daha ince bir tasarıma sahip Ipad2’de artık HD video kayıt edebilme yeteneği var. Amerika’da  11 Mart‘tan itibaren satışa sunulacak Ipad2’lerin fiyatları ise Ipad ile aynı olacak. Sadece Wi-Fi’li ipad’in fiyatı değişmeyerek 499 USD olacak, 3G ve 64GB hafızalı Ipad2 ise 899$‘dan satılacak.

IOS 4.3 işletim sistemi ile gelecek olan Ipad2’de FaceTime, Photo Booth, iMovie ve GarageBand  gibi Mac dünyasından alışık olduğumuz yazılımlar olacak.

Yine http://www.engadget.com sitesinden aldığımız karşılaştırma matrisini sizinle paylaşmak istiyoruz.

Ipad2 ‘nin detayları iyice gün ışığına çıktıkça daha fazla karşılaştırma yapacağız. Bu Blog’u takip eden arkadaşlarımız bilir, Motorola Xoom ve Honeycomb hakkında çokça yazı yazdık. Bu anlamda genel olarak Ipad2 ve Motorola Xoom karşılaştırmasına baktığımızda ilk göze çarpanlar :

  • Motorola Xoom daha büyük ekran boyutları ve daha yüksek çözünürlüğe sahip
  • Motorola Xoom’ da her iki kamerada da flash var
  • Motorola Xoom 4G/LTE desteği var

İlk bakışta  Honeycomb’lu Motorola daha iyi görünüyor değil mi ? 🙂 Ipad2’ye de haksızlık etmeyelim ama… Ipad2’yi henüz yukarıdaki video kadar bilebiliyoruz ama Motorola Xoom’u test ettik biliyorsunuz Barcelona’da. Öncelikle dokunmatik performansı ve hız olarak baktığımızda Ipad2 daha iyi göründü bize.

Şimdilik elimizdeki bilgiler bunlar. İlerleyen günlerde çok daha fazla yazacağız bu konu ile ilgili olarak.

Sağlıcakla kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir