Kategoriler
Genel

Android Uygulama Geliştiricileri İçin Güzel Bir Haber.. Reklam Gelirinde Android Önde!

Android yüklü telefonların iPhone telefonlara karşı her geçen gün cephe kazandığına bir başka örnek de mobil reklam gösterimindeki sayılardan geldi.

Yazının Devami İçin

InMobi firması, Ocak ayında ABD’de kendi ağındaki telefonlardaki reklam gösterimlerinin %37‘sinin Android cihazlar üzerinde olduğunu duyurdu. Çok değil, sadece 3 ay kadar önceki raporda (Ekim 2010) bu rakam sadece %21 idi. Nielsen’in bir başka raporu da satılan her üç akıllı telefonun birisinin Android olduğu yönünde.

Bundan bir ay kadar önce tüm dünyada etkin halde olan Android telefon sayısının iPhone sayısını geçtiğini de gözönüne alırsak, şu anda mobil dünyaya yeni yeni adım atan geliştiricilerin mutlaka Android platformuna göz atmalarını, bu alanda bilgi birikimlerini artırmalarını öneririz. Bunun için dünyayla paralel olarak Türkiye’de de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bunlara katılıp konu uzmanlarıyla etkileşim içinde olmak, ücretsiz seminerlere katılmak, hazır Android Market de gelmişken Türkiye’de patlama yapacak, onbinler tarafından indirilecek uygulamalar yazmak gerekiyor.

Bu uygulamaları geliştirirken Eclipse en büyük yardımcınız olacak. Java bilginiz ile Google’ın sunduğu çözümleri birleştireceğiniz bu ortamı iyi öğrenmek şart. Uygun anahtar kelimeler kullanılarak internette yapılan aramada pek çok Türkçe ve İngilizce kılavuzlara rastlamak mümkün. Benzer şekilde yayınevlerinden çıkan nitelikli Java kitapları da bu alanda size rehber olacaktır.

Kaynak : http://www.androidanya.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir