Kategoriler
Genel

Barcode Scanner ile Android Tefelona Uygulama Yükleme

QR (Quick Response) Code sayesinde kullanıcıları çok basit bir işlemle ilgili sitelere yönlendirebilmekteyiz. Bir arkadaşımızın Android telefonundaki uygulamayı çok beğendiğimizi düşünelim. Kendi telefonumuza bu beğendiğiniz uygulamayı indirirken genelde öncelikle Android Markete girip uygulama adını aratır ve uygulamayı listeden seçerek yüklemeye başlarız. Hatta bu uygulamayı bazen markette bulamayız, yalnızca üreticinin sitesinde bulabiliriz. Burda işlem birden fazla aşamadan oluştuğundan zamandan da kaybımız oluyor. Oysa QR Code sayesinde doğrudan uygulamaları indirme şansımız mevcut.

QR Code hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz http://www.gelecekonline.com/metin/qr_kod adresindeki yazıyı incelemenizi öneririm.

Biz de bazı yazılarımızda uygulamaları tanıtırken uygulama linklerinin yanı sıra QR Code ekliyoruz. Bunun sebebi uzun uzun linki girmeniz yerine doğrudan bu kodu taratarak uygulamayı kolayca indirebilmeniz. Bu kodu oluşturmanın en basit yollarından biri http://qrcode.kaywa.com/ adresindeki uygulamayı kullanmak. Siz linki verdiğinizde size kodu oluşturup veriyor.

QR Code hakkında bilgi sahibi olduktan sonra nasıl kullanacağımızı inceleyelim. Bunun için önereceğimiz program ZXing Team tarafından geliştirilen Barcode Scanner.

Uygulama linki:

https://market.android.com/details?id=com.google.zxing.client.android&feature=search_result

QR Code:

qrcode

Marketteki Görünümü:

Şimdi uygulamayı başlatalım ve örnek olarak http://androidturkey.net/2011/08/14/zedge-ringtones-wallpapers-ile-android-telefonunuzda-doyasiya-muzik-ve-resim-keyfi/ yazımızdaki QR Code’u okutmaya çalışalım. Okutmak için QR Code’u tam ortalamamız ve birkaç saniye beklememiz yeterli olacaktır.

Linki algılayacak ve bize bir uyarıda bulunacak. Tarayıcıyı aç butonuna tıklayarak linke gidebiliriz.

Bundan sonra marketten uygulama indirme yöntemine devam edebilirsiniz.

Barkodun bir başka güzel özelliği ise şu şekilde. Örneğin bir başkasının telefonunda bir uygulama gördünüz ve indirmek istiyorsunuz. Barkod Tarayıcısı uygulamasını açın. Menü tuşuna basın. Altta bazı seçenekler belirecek.

Paylaş seçeneğine tıklayın.

Uygulama paylaş butonuna tıklayın. Yüklü tüm uygulamalar ekranda listelenecek.

Örnek olarak Backgammon Free’ye tıklıyorum ve karşıma bu uygulamayı indirebileceğim QR Code geliyor. Şimdi kendi telefonumdan Barcode Scanner’ı açıp arkadaşımın telefonundaki bu kodu okutarak uygulamayı indirebilirim.

Uygulama içerisindeki Geçmiş bölümünden eskiden taratmış olduğumuz tüm barkodları görebiliyoruz. Ayarlar bölümünden ise hangi barkodları tarayabileceğimizi, uygulamanın davranışını ayarlayabiliyoruz.

Uygulamayı tanıtan videoyu izleyebilirsiniz. Video da ürün barkodlarının kullanımı da örneklendirilmiş.

http://youtu.be/G_ry2vNeYOw

QR Code’lar ile uygulama indirmenin zevkini çıkarın 🙂

“Barcode Scanner ile Android Tefelona Uygulama Yükleme” için 4 yanıt

guzel bir uygulama ve kolay ben kullaniyorum.Markette bazen onceden yukledigim ve sildigim bazi uygulamalari bulamiyordum ama bu sayede tekrar arkadaslarimda var ise edinebiliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir