Kategoriler
Genel

Androidde PassLock ile Tüm Şifreli Hesap Bilgilerinizi Saklayın

Kullandığımız birçok üründe güvenlik sağlayabilmek, bir hesap oluşturabilmek için şifrelere gereksinim duyuyoruz. Bir bilgisayarda oturum açabilmemiz için bize şifre atanıyor, hatta kısa aralıklarla şifrelerimizi yenilemeye zorlanıyoruz. Web sitelerinin kullanıcı etkileşimli olmasından sonra kullanıcı kaydı işlemleri için de şifre belirlememiz gerekmeye başladı. E-devlet şifresi, windows key, Pin kodu, Puk kodu derken bu şifreleri unutmamız normal sanırım 🙂

Güvenliği artırmak için de her yerde farklı şifreler kullanmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra bu şifreler artınca hepsini aklımızda tutmamız imkansız bir hal almaya başlıyor. Bu şifreleri kendimizce kategorilere ayırıp tek yerden ulaşabilmemiz bizim için büyük bir gereksinim olmaya başladı. PassLock adlı uygulama ile tüm şifrelerimizi tek yerde saklayıp görüntüleyebiliyoruz.

Uygulamanın Android Market Linki:

https://market.android.com/details?id=com.vostdev.tools.passlock&feature=search_result

QR Code:

qrcode

Uygulamayı indirip kurduktan sonra çalıştıralım ve incelemeye başlayalım.

Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda bizden Enter a Master Pass başlığı altında bir hesap oluşturmamızı istiyor. Birinci kutu şifre, ikincisi şifre tekrar bölümü. İlk ve ikinci kutucuğa aynı şifreleri girdikten sonra New Pass butonuna tıklayarak hesabımızı oluşturalım. Gördüğünüz gibi bu şifreyi bilmeyen biri uygulamayı açamayacak. Bu şifreyi unutmayın yoksa o kadar şifreniz bir arada olmasına rağmen siz de göremeyeceksiniz 🙂 Daha sonra bu şifreyi değiştirebiliyoruz.

Uygulama menüsü gayet basit. Şimdi öncelikle kendimize bazı gruplar oluşturalım ve benzer hesapları aynı grup içerisinde saklayarak düzenli bir yapı oluşturalım.

New Group’a tıklayarak Sosyal Ağlar adlı bir grup oluşturuyorum. Amacım içerisinde Facebook, Twitter, Google+, Linkedin gibi kullandığım tüm hesaplarımın bilgilerini bu grupta saklamak.

Gruplarımızı oluşturduktan sonra ana menüdeki butonlardan New Pass’a tıklayalım ve Facebook bilgilerimiz için gerekli gördüğümüz alanları doldurmaya başlayalım.

Kullanıcı adı, şifre gibi bilgilerimin yanısıra hesabımın tam adresini de yazıyorum. Daha sonra bu hesabı görüntülediğimde linke tıklayıp doğrudan hesabıma gidebiliyorum.

Choose Group kısmından SosyalAglar’ı seçtim. Burada oluşturduğumuz tüm gruplar listeleniyor. Yanlış seçseniz de ya da diğer bilgileri yanlış girseniz de sonradan düzenleme imkanınız olduğu için sorun olmuyor.

Generic grubu zaten default geliyordu. 2 adet grup da ben oluşturmuştum. Hiç grup oluşturmazsanız tüm yeni oluşturduğunuz şifreler Generic grubuna aktarılıyor.

Create butonu ile bu bilgileri kaydedebilir; Return butonu ile ise kaydetmeden çıkabilirsiniz.

Ana menüden Groups’a tıklayarak oluşturulmuş tüm grupları görüntüleyebiliyorum.

Listeden SosyalAglar’a tıklıyorum.

Düzenlemek istediğim hesabın üstünde parmağımı bir süre basılı tuttuğumda Güncelleme ve Silme seçenekleri çıkıyor.

Edit ile güncelleyebilir; Delete ile silebilirsiniz.

Twitter’a tıklayıp girmiş olduğumuz bilgileri görüntüleyelim.

Ana ekranda Change Master Pass butonuna tıklayarak ana şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Password Generator Options ile şifre oluşturma seçeneklerini belirleyebilirsiniz.

Export ile uygulama kayıtlarını SD kartınıza aktarabilir; Import ile karttan geri alma yapabilirsiniz.

NOT: İşlemleriniz bittikten sonra Lock & Exit’a tıklayarak çıkmayı unutmayın. Doğrudan Home tuşu ile çıkarsanız program arkada çalışacak ve tekrar açtığınızda şifre sormayacaktır. Başkalarının eline geçmemesi için bu butona tıklamadan çıkmayın.

Hatırlamakta zorluk çekeceğiniz tüm şifrelerinizi LockPass ile kolayca saklayabilirsiniz. Cep telefonunuzda hep yanınızda olduğundan şifrelerinize dilediğiniz an ulaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir