Kategoriler
Genel

Android’de Adobe Photoshop ile Resimlerinizi Düzenleyin

Resim editörü denince akla ilk gelen ve en çok kullanılan uygulama Photoshop. Fotoğrafçıların da ilk tercihi olmayı başarmış bir editör. Bu editör ile resimlerimizi istediğimiz gibi yeniden boyutlandırabiliyor, renk, parlaklık gibi birçok ayarı kolayca yapabiliyoruz. Telefonlarımızla da bol bol fotoğraf çekiyor ve bazen bunları düzenlemek istiyoruz. İşte bu noktada Android telefonlarımızda, Android Market’teki Adobe Photoshop Express uygulaması imdadımıza yetişiyor 🙂

Uygulamanın Android versiyonu diğer işletim sistemlerindekine nazaran çok fazla özellik barındırmasa da telefonlarımızda ihtiyacımızı karşılamayı başarıyor. Tabii bu işlemler (özellikle Effects bölümü) işlemciyi biraz yorduğundan performansı iyi olan cihazlarda kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Android Market Linki:

https://market.android.com/details?id=com.adobe.psmobile&feature=search_result

QR Code:

qrcode

Uygulamayı indirdikten sonra açalım ve incelemeye başlayalım. Uygulama ilk açıldığında destek verip vermek istemediğimiz soruluyor. İzin vermek istemiyorsanız Don’t Allow butonuna tıklayabilirsiniz.

Kamera ile çekilmiş fotoğrafların olduğu dizindeki tüm resimler ekrana getirilecektir.

İstediğiniz bir resme tıklayarak düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Menü tuşuna basınca yapabileceklerimiz listeleniyor. Edit Photo’ya tıklayarak resmi düzenlemeye başlayalım.

Üst bölümde açılır menüler yer almakta. İlk menüde Kırpma, Döndürme gibi seçenekler yer alıyor.

İkinci menüde ise daha çok renkler üzerinde oynamalar yapabiliyorsunuz. Black & White seçeneği ile resmi bir anda siyah – beyaz tonlara getirebilirsiniz.

Üçüncü menüde fokus sıralaması yapılabilirken, son menüde resim üzerinde uygulayabileceğiniz efekt ve kenarlık seçenekleri var.

Aşağıdaki örnekte Flip ve Black & White gösterilmiştir.

Borders seçeneklerine ait örnekler:

Videoda uygulamanın kullanımını görebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Adobe Photoshop Express uygulaması Android cihazlarımızda resimlerimizi düzenleyebilmemiz için gayet kullanışlı bir uygulama. Şimdilik ihtiyacımızı karşılıyor olsa da markette yapılan yorumlara katıldığımızı belirterek Adobe firmasının bu uygulamaya daha fazla özellik kazandırmasını bekliyoruz.

“Android’de Adobe Photoshop ile Resimlerinizi Düzenleyin” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir