Kategoriler
Genel

Turkcell T20 Ön yüklü Uygulamalar Yazı Dizisi : Videobul

Merhaba,

Bir başka T20 uygulaması incelemesi ile karşınızdayız. Daha önce Rehber+ ve Nimbuzz Uygulamalarının detaylı incelemelerini yapmıştık. Bu sefer sizlere tanıtmak istediğimiz uygulama “Turkcell Videobul”.

Turkcell Videobul T20 içinde gömülü gelen uygulamalardan bir tanesi, en önemli işlevi ise internette izleyebileceğiniz birçok video’yu telefonunuzdan izleme olanağı sağlaması. Uygulama web’deki popüler sitelerdeki videoları mobilde aynı ortamda topluyor; şu anda Dailymotion, İzlesene ve Mynet videoları yer almakta. Özellikle video tutkunları için vazgeçilmez olacak bir uygulama, yerli içeriğin ön planda olması ise cabası. Kullanım ve özellikler bakımından oldukça keyifli olan uygulamanın T-Market’ten indirdiğimiz son sürümü ise eski sürümlerine göre hem işlevsel hem görsel olarak daha üst seviyede.

Kısaca uygulama özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

–        Çeşitli portallerdeki video’lara tek bir noktadan erişim sağlama.

–        Arama özelliği ile video arayabilme.

–        Kategoriler altından ilginizi çeken konular ile ilgili videolara ulaşma.

–        Beğendiğiniz videoları favori listenize ekleme ve kendi özel listenizi oluşturma.

–        Beğendiğiniz videoları Facebook ve Twitter üzerinden paylaşabilme.

–        En son izlediğiniz videoları ayrı bir ekranda görebilme.

–        Telefonunuza uygun format çevirimi.

–        Uygulama widget’ı ile uygulamayı açmadan arama yapabilme.

Şimdi dilerseniz bu özellikleri detaylı bir şekilde inceleyelim.

1.  Ana Ekran

Uygulamayı açtığımız zaman popüler videoların sıralandığı ana ekran ile karşılaşıyoruz:

Ana ekranda, diğer bir deyişle “Önerilenler” ekranında en popüler ve yeni videolar sıralanıyor. Tabi Turkcell uygulaması olduğu için ilk videolar Turkcell’in kendi eklemiş olduğu tanıtım videoları. Ondan sonra gelenler ise internet sitelerinde en çok hit alan videolar. Açıkçası internette siteleri tek tek dolaşıp popüler videolara bakmaktan çok daha rahat 🙂

Ana ekranda ortalama 20-30 video yer alıyor ve videolar ara ara değişiyor. Liste halinde sıralanan videoların adını, görselini, hangi portalden alındığını ve ne kadar izlendiğini görebilirsiniz. Video görseline tıklayarak video’yu oynatmaya başlayabilirsiniz. Video hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak, paylaşım yapmak veya listenize eklemek istiyorsanız video detay ekranına gelmeniz gerekiyor. Video detay ekranına video görseli dışındaki bir alana tıkladığınız zaman yönlendiriliyorsunuz. Şimdi video detay ekranını inceleyelim.

2. Video Detay Ekranı

Video detay ekranı uygulamanın birçok özelliğinin bir araya geldiği ekran:

Burada video’nun adını, daha büyük görselini, izlenme sayısını ve nereden alındığını görebiliyoruz. Bunların dışında video ile ilgili herhangi bir açıklama varsa onu da görebiliyoruz. Ayrıca paylaşım yapabilmemiz ve kendi listemizi oluşturabilmemiz için 3 ana buton var. 

Kalpli butona tıkladığımız zaman video’yu “Favorilerim” listenize eklemiş oluyorsunuz, aynı butona tekrar tıkladığınızda listenizden çıkarıyorsunuz, böylece oldukça kolay bir şekilde kendinize özel listenizi oluşturabiliyorsunuz. 

Facebook ve Twitter butonları ise paylaşım yapabilmek için. Butonlara tıkladığımız zaman hesap bilgilerimizi girmemiz gerekiyor.

Hesap bilgilerimizi girdikten sonra istediğimiz video’yu rahatlıkla paylaşabiliyoruz. Hesap bilgilerinin bir kere girilmesi yeterli oluyor, ondan sonra bir daha uğraşmıyoruz, paylaşmak istediğimiz zaman Facebook ya da Twitter butonlarına tıkladıktan sonra çıkan uyarıya “ok” dedikten sonra sosyal paylaşım ortamındaki sayfamızda video yerini alıyor:

Video detay ekranın alt tarafında ise video açıklamasının devamını okuyabilirsiniz. Aynı zamanda izlediğiniz video ile ilgili diğer videolara da göz atabilirsiniz:

Hem izlemekten hem paylaşmaktan keyif alanlar için Videobul vazgeçilmez olacak gibi 🙂

3. Kategoriler

Videobul’da videolar sadece ana ekranda değil aynı zamanda kategoriler altında da gösteriliyor. Herkese hitap eden birçok kategori mevcut:

Kategorilerden birine tıkladığınızda o kategoriye ait videolara liste halinde ulaşabiliyorsunuz. Hemen hemen her kategori altında 20-30 video yer alıyor, siz de seçip istediğinizi izleyebiliyorsunuz.

4. Favorilerim Ekranı

Video detay ekranındaki kalp butonuna basarak listemize eklediğimiz video’lara menüdeki “Favorilerim” seçeneğine tıklayarak kolaylıkla ulaşabiliyoruz:

Böylece beğendiğiniz videoları tekrar tekrar arayıp bulmak derdinden kurtulmuş oluyorsunuz.

5. İzlediklerim Ekranı

Videobul’un bir başka özelliği ise izlediğiniz videoların bir geçmişini tutması. Menüye tıkladıktan sonra “İzlediklerim” seçeneğini seçtiğinizde daha önce izlemiş olduğunuz videolar en günceli üstte olacak şekilde sıralanıyor. Böylece daha önce izlediğiniz ve tekrar izlemek istediğiniz bir video’yu bulabiliyorsunuz. Bu listeyi menüye tıklayıp “Temizle” seçeneğini seçerek temizleyebilirsiniz:

6. Format Çevirimi

Videobul videoları web’teki çeşitli portallerden çektiğinden dolayı bazı videoların formatı telefonunuza uygun olmayabilir. Bu videolar için Videobul arka tarafta format çevirimi yapıyor ve videoyu telefonunuzun desteklediği formata çeviriyor. Format çeviriminde olan videonuz “İzlediklerim” listesine gönderilirken, siz uygulamanın multicasting özelliği sayesinde format çevirimi sırasında başka videoları izleyebilirsiniz.

Cihazınızın desteklemediği formattaki bir videoyu izlemek istediğinizde aşağıdaki bilgi ekranı karşımıza çıkıyor, çevirimi bu ekrandan takip edebilirsiniz:

7. Videobul Widget’ı

Videobul Uygulamasının ayrıca widget ekranında kendisine ait widget’ı bulunuyor:

Bu widget ile uygulamaya girmeden istediğiniz videoları aratabilirsiniz, aradığınız kelimeye göre birçok video listelenecektir. 

Widget’ta ayrıca Turkcell’in bir tanıtım alanı da bulunuyor, görsele tıkladığınız zaman tanıtım videosu açılıyor.

Genel olarak Videobul Uygulamasının özelliklerini size aktarmaya çalıştık. iPhone versiyonu da olan Videobul AppStore’da oldukça yüksek bir rating’e sahip (4.5/5). Android versiyonu da bizce başarılı. Tabi ki uygulama daha ileriye taşınabilir. Daha fazla içerik eklendiğinde ve zaman zaman takılan videolar olmadığında uygulama çok daha zengin ve kaliteli olacaktır.

Tekrar hatırlatalım bu yazıda size aktardığımız versiyon T20 ile ön yüklü gelenlerden daha ileri bir versiyon. T-Market’te daha yeni güncellendi, siz de elinizdeki versiyonu güncellemeyi unutmayın. 

Turkcell T-Market’ten Videobul Android uygulamasını cihazlarınıza indirebilmeniz için VIDEO yazıp 2580’e göndermeniz yeterli. 

Sağlıcakla kalın…

Yazar: Özlem BOLAT

“Turkcell T20 Ön yüklü Uygulamalar Yazı Dizisi : Videobul” için 6 yanıt

selam bir şey sormak istiyorum bu t20de internete girdğim zaman interneti otomatik aktifleştirmek mümkün mü veri etkini seçince durduk yere de internet paketinden kb gidiyor ayrıca samsung jetle aynı şekilde aynı sitelere girmemize rağmen t20den daha fazla kota gidiyor.. bunun nedenini ve mümkünse önlemeyi öğrenebilirmiyim. ben heryöne sms kampyası dahilindeki 100 mb interneti kullanıorm turkcellin.. data kullanım miktarını da tarayıcı çıkışlarında vermiyor ben kendim *123*126# yaparak öğreniorm matematik işlemleriyle hesaplıyorum 😀 bana bi yardım admin lütfen

Ayarlar / KAblosuz Aglar / Mobil Aglarda -> Veri Etkin ‘,i kapatırsanız cihazınız internete baglanmazi Daima Acık mobil Veriler’i secerseniz de surekli internet baglantısını aktif tutatr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir