Kategoriler
Genel

Telefonunuzu Uzaktan Yönetmek İster misiniz ? Cerberus’u Deneyelim

Daha önce sizler için Android telefonunuzdan, bilgisayarınızı uzaktan yönetmeye yarayan Team Viewer uygulamasını tanıtmıştık. Şimdi de sizler için cep telefonunuzu uzaktan yönetmeye yarayan bir programı sizlere tanıtacağız. Üstelik daha önce NDrive 11  uygulamasında yaptığımız gibi yakın zamanda 5 takipçimize ücretsiz olarak Cerberus lisansı vereceğiz 🙂 Şimdi sizler için Cerberus uygulamasını incleyelim. Bizi takip etmeye devam edin 🙂

Android Market’te cep telefonunuzu uzaktan yönetmeye yarayan bir çok uygulama var. Özellikle güvenlik/antivirüs  firmalarının ürünleri (F-Secure, Norton, Mcafee ..) ve diğer bir kaç firmanın ürünleri ön planda. Bu uygulamaları da ileride sizlerle paylaşacağız fakat bu yazımızda Cerberus isimli bir ürünü sizlere tanıtmak istiyoruz.

Öncelikle bu uygulama Google Adroid market’ te olan bir uygulama fakat Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede ne yazıkkı yüklenmiyor. Uygulamayı geliştiren firma ile yaptığımız görüşme sonrasında uygulamanın Türkçe’leştirilmesinin ardından markette Türkiye Android kullanıcılarına açılacağı bilgisini aldık ve bu nedenle sizlerle uygulamayı paylaşmak istiyoruz. Uygulama şu anda dediğimiz gibi Türkçe dilini desteklemiyor.

Peki Uygulamayı market dışında  Cerberus’un nasıl yükleyeceğiz ?

 http://www.cerberusapp.com/Cerberus.apk adresinden uygulamayı indirip, kurabilirsiniz!

Uygulamanın Temel Özellikleri 

 

  • Android cihazınızı uzaktan tamamen silme
  • Android cihazınızın lokasyonunu harita üzerinde görebilme
  • Cihazınızı uzaktan kilitleme/açma
  • Sim kart değişikliğinde cihazı kilitleme
  • Cihazınıza uzaktan SMS atarak bütün bu işlevleri internet bağlantınız olmasa bile yerine getirme
  • Cihazına yanlış pin ile girilmeye çalışılınca ya da Cerberus’tan gönderdiğiniz mesajlar dikkate alınmazsa kamera görüntüsünü çekip mail adresine gönderme 🙂
  • Cihazından uzaktan ses kayıt edebilme
  • Telefonunuzdan yapılan arama ve sms gönderme işlemlerini görebilme
gibi gerçekten çok başarılı özellikler var! Özellikle ses kayıt edebilme ve resim çekip gönderme kısmı gerçekten çok ilginç ve bu uygulama hakkında yazı yazmamızın en büyük nedenlerinden. Eğer cihazınızı root’ladıysanız ekstra 2 özellik daha elde ediyorsunuz ki gerçekten çok ilginç iki özellik. İlk olarak bu uygulamanın cihazınızdan silinmesini (unistall edilmesini) engelleyebiliyorsunuz, bir diğer özellik te telefonunuzun GPS’ini otomatik olarak açabiliyorsunuz.

Uygulamanın Kurulumu 

 

 

Gelelim uygulamanın kurulumuna. Öncelikle uygulamayı yazımızın başında verdiğimiz http://www.cerberusapp.com/Cerberus.apk linkinden kuruyorsunuz. Uygulama ilk kurulduğunda 7 günlük deneme versiyonunu veriyor. Daha sonra uygulamanızın içerisinden Pay Pal ile 2.99€ ‘ya full sürümünü satın alabiliyorsunuz uygulamanın. Eğer bizi takip etmeye devam ederseniz siz de ücretsiz bir lisans elde edebilirsiniz 🙂 !

Uygulamayı ilk kez yükledikten sonra bir kullanıcı ismi ve şifre belirlemeniz gerekiyor, burada vereceğiniz e-posta adresinin geçerli bir e-posta adresi olması önemli çünkü daha sonra şifre unutma ve bahsettiğimiz telefonunuzun size göndereceği ekran görüntüleri için bu e-posta adresi kullanılacak.

Kullanıcı ismi ve şifrenizi oluşturduktan sonra uygulamanın cihazınız üzerinde admin işlemlerini yapabilmesi için bazı hakları vermeniz (Enable Device Admin) ve telefonunuzun hangi sim kartlar ile çalışacağını belirlemeniz gerekiyor (bu adım opsiyonel, eğer hiç bir sim kart belirlemediyseniz sadece mevcut sim kartınız ile çalışır).

Cerberus uygulamasına admin yetkilerini verdikten sonra size hangi yetkilerin verildiğini belirten bir onaylama ekranı gelecek, bunu da onaylayıp geçiyoruz :

İlk bu ayarları yaptıktan sonra uygulamamız kullanıma hazır hale geliyor. Şimdi uygulamaya bir kereye mahsus olmak üzere giriyoruz :

Artık uygulamamızın içerisinden ayarları yapabilir hale geldik 🙂 Uygulama ilk açıldığında karşımıza gelen Ayarlar ekranından cihazı silme (Wipe), SD Card’ı silme (Wipe SD Card) işlemlerinin aktiflenmesi,  Hatalı giriş yapıldığında(Wrong Unlock Code), belli bir sayıda hatalı unlock işlemi yapıldıktan sonra (Failed Attempts), Gönderilen Alarm’ın durdurulması (Alarm stooped), Gönderilen Mesajın durdurulması(Message Dismissed)  durumunda e-posta ile telefon kamerasının görüntü çekip göndermesi gibi ayarları yapıyoruz. Bu ayarlar tamamen uygulamayı nasıl kullanmak istediğinize bağlı olarak yapacağınız ayarlardır. Aşağıda bu ayarlar ekranına ait ekran görüntülerini görebilirsiniz :

Artık telefonumuzu uzaktan yönetebilir hale geldik. https://www.cerberusapp.com/ adresine telefondan oluşturduğumuz kullanıcı ismi ve şifre ile giriyoruz. Girdikten sonra açılan ana ekranda telefonumuzun lokasyonu, sol üst köşede telefonumuza uzaktan gönderebileceğimiz komutlar, sağ tarafta ise telefonumuza gönderdiğimiz komutları görebiliyoruz :

Bu ekrandan yazımızın başında belirttiğimiz tüm fonksiyonları deneyebilirsiniz. Aman Dikkat! Özellikle cihazı silme komutlarında (Wipe) dikaktli olun zira telefonunuzun tüm içeriğini silebilirsiniz.

Şimdi uygulama ile denediğimiz bir kaç komutu sizinle paylaşalım.

Cihaza uzaktan bir alarm ve ekrana bir mesaj gönderdik :

Telefonumuzun uzaktan SMS mesajlarını okuduk :

Uzaktan telefonumuzun şebeke bilgilerine ulaştık :

Ayrıca telefondan yanlış pin girildiğinde kamere görüntüsü gönderme ve uzaktan ses kayıt etme özelliklerini de test ettik. Bu fonksiyonlar da gayet başarılı olarak çalıştı.

Eğer internet bağlantınız yoksa başa bir numaran uygulamanın yüklü olduğu telefona aşağıdaki şekilde sms mesajları atarak da istediğiniz işlemleri yapabiliyorsunuz, buradaki mesajlarda şifreniz kısmın uygulamayı kullandığınız şifrenizi yazmanız gerekli:

cerberus şifreniz find        (cihazı bulmak için )
cerberus şifreniz siminfo        (sim kart bilgisini almak için)
cerberus şifreniz wipe        (cihazı silmek için)
cerberus şifreniz wipesd        (SD Card’ı silmek için)
cerberus şifreniz  lock şifre (cihazınız bir şifre ile lock etmek için)
cerberus şifreniz  unlock        (cihazı un-lock etmek için )
cerberus şifreniz alarm mesaj  (cihazınıza bir alarm ve  text mesajı göndermek için)
cerberus şifreniz takepicture        (cihazınızdan o anda bir kamera görüntüsü almak için – ön kamera ile)
cerberus şifreniz enabledata        (cihazınızdan veri trafiğini aktiflemek için)
cerberus şifreniz message mesaj (cihazınıza bir alarm ve  text mesajı göndermek için)

Sistem Google’ın C2DM denilen bulut mesajlaşma sistemi üzerinden çalışıyor. Yani mesajlar Google’ın bulut sisteminden iletildiği için gecikme yaşanabilir ve Google sistemindeki kesintilerden etkilebilirsiniz. Ayrıca yine Google’ın bulut mesajlaşma sisteminden bu mesajları alabilmek için de cihazınızdan Google Android Market’e kayıt olmanız ve girmeniz gerekiyor.

Uygulamayı gerçekten çok beğendik, tüm risklere karşı %100 koruma sağlamamakla birlikte (çünkü cihazınızı çalan bir kişi eğer bilinçli ise uygulamayı silip bu programı deaktif hale de getirebilir) çok kullanışlı bir uygulama. Uygulamanın ayrıca henüz Türkçe olmayan 🙁 sayfasından da sıkça sorulan sorulara ulaşabilirsiniz :  https://www.cerberusapp.com/help.php

Ve gelelim yarışmamıza. Eğer bu yazıyı okuyup beğendiyseniz ve ücretsiz bir Cerberus lisansı kazanmak istiyorsanız android_turkey@yahoo.com adresimize 07 Ekim 2011 tarihine kadar “Cerberus Kazanma Şansı” konulu boş bir mail atın. Yapacağımız çekilişte 5 Cerberus kullanıcısına ücretsiz ömür boyu lisans hediye edeceğiz! 

Sağlıcakla Kalın…

“Telefonunuzu Uzaktan Yönetmek İster misiniz ? Cerberus’u Deneyelim” için 29 yanıt

Güvenlik için güzel bir uygulama. Ama ben telefonu bilgisayar şarja bağladıktan sonra ekranına tamamiyle bilgisayardan ulaşmak istiyorum. Yani bilgisayarl bütenleşmesini istiyorum.

Bildiğiniz gibi sitemizde zaman zaman bazı çekilişler yaparak paralı satılan iyi uygulamaları ücretsiz kullanabilmek için sizlere fırsat sunmaya çalışıyoruz. Daha önce Ndrive 11 isimli bir navigasyon uygulaması için 5 şanslı takipçimize ücretsiz lisans hediye etmiştik. Ardından Cerberus Uygulamasının tanıtımını yaptığımız bu yazımızda ve Türkçe versiyonu ve yarışma ile ilgili bu yazımızda 5 şanslı takipçimize ücretsiz Cerberus Uygulaması lisansı vereceğimizi duyurmuştuk. Bugün sonlanan yarışmamızda 5 talihli takipçimizi belirledik. Ücretsiz uygulama lisansını aktive edebilmemiz için Cerberus Uygulamasında kullandığınız kullanıcı ismini (lütfen sadece kullanıcı ismini gönderin, şifreniz size özeldir! ) en geç 13 Ekim Perşembe gününe kadar android_turkey@yahoo.com adresine gönderin. 13 Ekim’e kadar gönderilmeyen kullanıcı isimleri için diğer katılımcıları mağdur etmemek adına yedek tahlilere şans vereceğiz.

Yarışmamızın Talihlileri :

Mehmet Uslu
Pınar Güldökmez
Mehmet Ali
İlker Özkan
Muzaffer Alsan
Talihlilerimizi tebrik ediyoruz. AndroidTurkey.net’i takip etmeye devam edin

Sağlıcakla Kalın…

Zamanı biraz geçmiş bir konu ama ben yeni indirdim ve satın aldım. Program süper. Yalnız sormak istiyorum; ben uzaktan bilgisayardan telefon bilgilerini alabiliyorsam, mesajlara bakabiliyorsam, ortam ses kayıt edebiliyorsam ve video dahi çekebiliyorsam; bu programı üretenler yada kötü niyetli kişiler her an telefonumuzu dinleyebilir, mesajlarımıza bakabilir, arama kaydımıza ve telefonumuzun herşeyine ulaşabilir. Öyle değil mi? Bu iş sizce ne kadar güvenli? Bu arada programı halen kullanıyorum…

merhabalar

telefona cerberus deneme kurdum. 2 telefona kurdum. ama yanlışlıkla tek mail adresi verdim ve şimdi diğerine ulaşamıyorum.

şimdi onu nasıl kaldırabilirim. ya da satın aldığımda bunları eskinin üstüne nasıl kurabilirim. ayrı ayrı 2 tane almalıyım

selamlar,
cerberus kurdum. çookda gusel. ucretlisini alacagım. ancak, bu kuruluma ne yapsam giremiyorum. satın aldığımda bunun ğzrine kurulursa gene giremeyecekim. aaccill yardım

Peki para iadesi var mı ?
Uygulamanın deneme sürümü kullandım gerçekten göz kamaştırıcı. Fakat bugün bir çok özelliği bloke edildi. Hem para verdim hemde paramla rezil oldum gibi bir durumla karşılaştım. Cevaplarsanız sevinirim.

UZAKTAN MESAJ – ARAMA KAYDI -SES KAYDI DİNLEMEK İSTEDİĞİMDE BU UYARI ÇIKIYOR NEDEMEK. Feature blocked. For more information, click here.

Cerberus programı bloke onların dikkatine en büyük sorun sadece güvenlik için üretilmiş olması bende iki ayrı hesap vardı diğer hesabımda benım bloke oldu sebebi ise amaç dışı kullanım yani sms okumak video cekmek şu bu gibi bana mail geldi ve amaç dışı kullanım tespit edilde eğer bir tlf sürekli izlemek isterseniz farklı ürünler alın bu ürün bunun çin değildir diye.

2xmdm var mesela o yakın işler yapıyor. beş kullanıcıya kadar ücretsiz tamamen

BENİM I PHONE 5 İM ÇALINDIIII BİDE ŞARJI BİTMİŞTİİİİ ERİŞMEMİN HİÇBİR İMKANI YOMUUU

iki gün oldu hala pc üstünden erişmeye çalışıyorum ama çevrim dışı görünüyorrr ::(((((((((

S.a progamı yükledim ve güzel bir program ama ne yazık ki deneme süresi bitti ve benim telefonum çalındı . Bana yardım edebilir misiniz Acil cevap Lütfen ( cerberus Programı na giriş yapamıyorum

Cerberus ile ilgili sorum telefonum kayboldu hala calisiyo im numarasini bilmiyorum. Mobil hat hala caliyo o sekilde su anda elimde olan bi telefona yuklesem telefona ulasabilitmiyim konum ogrenerek ama boyle bi program mumkun

Bende kullaniyodum ne yazıkki banada bloke koydu para iadesi bilgisi olan varsa yardım edebilirim arkadaşlar

arkadaslar ben bu uygulamayı 3 senedir kullanıyordum ama bu sene 10 tane üyelik aldık 10 üyeliğimide 5 gün sonra iptal ediyorlar yani üyelik duruyor ama komutlarımı kullanmamı kısıtlıyorlar yani şöle bişe sürekli kllandıgın taktirde elinden alıyorlar komutları bu konuda ön yargılıyım deneyn denediğinizde sizde göreceksiniz nerdeyse 10 tane üyeliğim var onuda öyle oldu

Tel nosuyla para odemek istiyorum pin istiyo neyin pinini istiyor anlayamiyorum yardimci olunuz lutfen

arkadaşlar android vede iped telefonda ayrı bir sayfa açıp bir cep telefonuna 15 ayrı kalıpta mesaj atmak istiyorum bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varmı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir