Kategoriler
Genel

Google'da Yeni Atamalar ve Andy Rubin'den Önemli Açıklamalar

Bu hafta içerisinde Google’da önemli değişiklikler oldu. Ürün yönetiminin başındaki isim Jonathan Rosenberg istifa etti! Ardından Google’ın kurucularından olan Larry Page kendisine bağlı olarak çalışacak kişileri belirledi ve bazı terfiler gerçekleşti Google içerisinde. Bu yeni görev dağılımı aslında Google’ın bundan sonraki stratejisine de ışık tutuyor.

Google’daki yeni görev dağılımı şöyle gerçekleşti :

  • Andy Rubin : Senior VP  of Mobile (Google Mobil’in En Yetkili İsmi)
  • Salar Kamangar : Senior VP of YouTube and Video (YouTube ve Video’un En Yetkili İsmi)
  • Vic Guntora : Senior VP of Social (Sosyal Network’ün  En Yetkili İsmi)
  • Sundar Pichai : Senior VP of Chrome (Chrome’un En Yetkili İsmi)
  • Elan Eustace : Senior VP of Search (Arama Motorunun En Yetkili İsmi)
  • Susan Vojcicki: Senior VP of Ads (Reklam’ın En Yetkili İsmi)

Bu yapılanmadan da anlaşılacağı gibi Google ana iş alanlarını Mobil, YouTube, Buzz (Sosyal Ağ), Chrome, Arama Motoru, Reklam olarak belirlemiş oldu. Burada önemli olan eskiden Android ekibinin bir direktörlük konumunda iken artık bir üst seviyede temsil edilmesi. Bu da tüm dünya da  çok hızla yükselen Android’in artık Google’ın ana iş alanlarından biri haline geldiğini ve Android dünyasını yeni gelişmelerin beklediği anlamına geliyor.

Bu yazımızda Andy Rubin’den bahsetmişken, Andy Rubin’in tam da bu terfi öncesi Android’in geleceği ile ilgili android developer blog’unda yazdığı yazıdan bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Android’de son haftalardaki  gelişmelere paralel olarak çıkan Android artık açık bir işletim sistemi olmayacak dedikodularına Any Rubin açıklık getirdi. Andy Rubin’in açıklamasından bazı satır başları söyle :

– Android’in global stratejisinde herhangi bir değişiklik olmadı, UI (Kullanıcı Arayüzü)’ın özelleştirilmesine karşı getirilen herhangi bir kısıtlama yok.

– Android platformunun çok bölündüğü bir gerçek ama işletim sistemini herhangi bir donanım çipi  özelinde standartlaştırma gibi bir niyetimiz yok.

– Honeycomb şu anda yazılım geliştirme ekibi tarafından tekrar kodlanıyor, amaç Honeycomb’un sadece tabletler değil telefonlarda da çalışacak hale getirilmesi. Bu bittikten sonra tüm dünya ile paylaşılacak.

– Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmaya devam edecek.

 

Andy Rubin’in bu demeci ve arkadasından gelen terfi Android dünyasında üreticiler ve operatörlere rahat bir nefes aldıracak gibi 🙂

Tabiki Android’in, Arama Motoru ve Reklam gibi Google’ın 2 temel gelir kaynağına paralel olarak ana odaklarından biri olarak konumlandırılması da ticari açıdan uzun vadede aklımıza bazı soru işaretleri de getirmiyor değil!

Sağlıcakla Kalın …

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir