Kategoriler
Genel

Millennial'dan Mayıs Raporu, Akıllı Telefon Pazarındaki Son Gelişmeler

Daha önceki yazılarımızın birinde Millennial Media’nın yayınladığı bir raporu sizlerle paylaşmıştık. Bu raporda Millennial Media’nın ilk çeyrek raporları açıklanmıştı. Bir reklam ağına sahip olan Millennial Media’nın kendi ağ verilerine daynan bu rapora göre, akıllı telefon kullanıcıları %68 ile liderken, bu akıllı telefonların içerisinde Android %53 ile birinci sırayı alıyordu. Şimdi aynı şirketin Mayıs raporlarına bir göz atalım, nasıl değişiklikler olmuş Akıllı Telefon pazarında.

  • İlginç bir şekilde Feature Phone dediğimiz akıllı telefon segmentine girmeyen ve büyük ölçüde J2ME cihazların kullanımı %6 artarak toplam pazarda %17‘ye çıkmış (Bu oran ilk çeyrekte %16 idi).
  • Android yine aynı oran olan %53 ile liderliğini koruyor.
  • BB RIM %6 ‘lık bir artış ile %17‘ye ulaşmış durumda.

Millenial Media’nın kendi ağında yaratılan reklam gelirlerinin mobil uygulamalardaki dağılımına bakıldığında ise ilk çeyrek’te Apple %50 ile lider, Android ise %39 ile ikinci sırada idi.

Mayıs raporuna bakıldığında ise Android neredeyse mobil reklam gelirlerinde, Apple’i çok yaklaşmış durumda (%45-%43). Bu beklenen bir gelişme olmakla birlikte Windows Phone 7′ nin ise penetrasyonunda ve doğal olarak WP7’den yaratılan reklam gelirlerinde ise %92′lik bir artış var.  

Mayıs ayı pazardaki üretici pazarına bakıldığında Apple yaklaşık %31 ile liderliğini korurken Samsung %13.5 ile ikinci sıraya oturmuş.

Yine üretici sıralaması ilk çeyrek ile karşılaştırıldığında, Apple ve Samsung az da olsa düşüş ile yerini korurken BB RIM 4. sıradan 3.sıraya yükselmiş.

Geldiğimiz noktada özetlemek gerekirse;

  • Android büyümeyi aynı hızla devam ettiriyor
  • BB RIM yeni cihazlar ve BBM (BlackBerry Messenger) ile bireysel segmenti hedefleyerek doğru bir stratejide ilerliyor
  • Windows Phone 7 beklenenin aksine pazarın 4. büyük oyuncusu olma yolunda hızla ilerliyor
  • Mobil operatörlerin data paketlerini makul seviyelere indirmesi ve sosyal medya’nın yaygınlaşması ile artık Feature Phone’lar da mobil internette varım diyor

Sağlıcakla Kalın…

Kaynak:http://www.millennialmedia.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir