Kategoriler
Genel

Google Play (Android Market) Ücretli Uygulamaları Türkiye’ye Açtı

Google Play’de (eski adıyla Android Market) ücretli uygulamaları görebilmemize rağmen ücretli içerikler Türkiye’de açık olmadığından indiremiyorduk. Cihazlarımızı root’layarak bir şekilde ücretli uygulamalara erişmeye çalışıyorduk. Artık ücretli içerikler Türkiye’ye de açıldı ve farklı arayışlardan kurtulmuş olduk.

Kaliteli uygulamalar genelde paralı satıldığından bedava uygulamalar bizler için yetersiz kalabiliyordu. Ücretli uygulamaları satın alarak telefonlarımızı hem daha verimli kullanabileceğiz hem de yazılım geliştiricilerin para kazanmasına yardımcı olabileceğiz. Google, Türkiye’deki yazılım geliştiricilerin de ücretli uygulamalar yazarak para kazanmalarını sağlarsa ülkemiz adına önemli bir gelişme olacak kuşkusuz.

Google, Android Market’in ismini değiştirdiğinde çok önemsememiştik ancak ücretli uygulamaları Google Play ile açması bizler için önemli bir gelişme oldu. Google Play üzerinden uygulama satın alabilmeniz için Google hesabınıza bir kredi kartı bağlı olması gerekiyor ya da sadece bir kerelik kredi kartı numaranızı girip ödeme yapabiliyorsunuz.

Aldığınız bir uygulamayı 15 dakika içerisinde iptal etme şansınız da var. Bazı uygulamar vergi nedeniyle göründüğü fiyattan daha pahalıya gelebiliyor.

Ücretli uygulama indirebilmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Google Play’i açın ve Ücretli Uygulamalar kategorisine gidip beğendiğiniz bir uygulamayı seçin. Aşağıda örnek olarak 0.99$ ücretli Cut the Rope oyununu seçtiğimizde Kart ekle ve Devam seçenekleri geliyor.

Kart ekle bölümünden kart ekleyerek Google hesabınıza bu kartı bağlayabilir, böylece her defasında kart bilginizi girmeye gerek kalmadan satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Devam dediğinizde ise kart bilgilerinizi girmeniz için ekran gelecek.

Kaydet dedikten sonra satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kart eklediğiniz takdirde aşağıdaki gibi başka bir ücretli uygulama indirmek istediğinizde tanımlı kartlar gelecektir. Kartı seçip satın almayı gerçekleştirebilir, dilerseniz işlemi iptal edebilirsiniz.

Kart bilgileriniz ekrana geldikten sonra Kabul et ve satın al butonuna basarak satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. İşleminiz tamamlanırken kısa bir süre bekleyin, uygulama ücretsiz uygulamalarda olduğu gibi otomatik olarak indirilmeye başlanacak.

Uygulamayı indirdikten sonra 15 dakika içerisinde iade edebileceğinizi unutmayın. Bunun için uygulamayı Google Play’de açın ve Geri ödeme yap butonuna tıklayın. Böylece uygulama telefonunuzdan kaldırılacak ve paranız iade edilecektir.

Sağlıcakla kalın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir