Kategoriler
Genel

Turkcell MaxiPRO 5 İnceleme

Kısa süre önce Turkcell MaxiPLUS 5 telefonunu duyuran Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı Android işletim sistemli akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. Önceki telefonlarda daha çok, akıllı telefonlarla yeni tanışacak olan kitle hedeflenirken Turkcell MaxiPRO 5 ile daha çok profesyonellerin hedeflendiği göze çarpıyor.

Turkcell Maxipro 5, şu an Turkcell’in T serisinin en son piyasa sürülen, en güçlü ve en performansı modeli. Turkcell’in kısa süre önce çıkardığı bir diğer model olan Turkcell Maxiplus 5 için ZTE ile çalışılmıştı.Turkcell MaxiPro 5’te ise Huawei ile çalışılmış. Turkcell, Huawei Honor modelini kullanmış ve önceki telefonlarda olduğu gibi içine Turkcell’e özgü, Turkcell Teknoloji’nin geliştirdiği uygulamaları eklemiş.

T serisinin en yüksek performanslısı olan MaxiPRO5, tek telefonda kurumsal ve bireysel kullanım profili oluşturmayı sağlayan İşim/Özelim uygulamasıyla da Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Türkiye’de ilk defa, telefonun içinde gelen İşim/Özelim uygulaması sayesinde Turkcell kurumsal hat kullanıcıları, tek bir hat üzerinden MaxiPRO5te bireysel ve kurumsal olmak üzere 2 ayrı profil yaratarak iş ve özel bilgilerini birbirinden tamamen ayırabiliyor. Kurumsal profilde, kurumsal e-posta, kurumsal rehber kontakları, kurumsal mesajlaşma gibi uygulamalar ile bilgiler güvenli alanda tutulabiliyor. Bireysel profilde ise tamamen özgür olup bu alanda her türlü veri iletişiminde bulunmak mümkün. İşim/Özelim, şirketin kurumsal güvenlik politikalarından ödün vermeden kullanıcıları bireysel profilde özgür bırakıyor.  Bireysel hat kullanıcıları da dilerse herhangi bir ek ücret ödemeden İşim/Özelim sayesinde tek bir hat üzerinden telefonlarında iki ayrı profil yaratabiliyor.

  • Mobil Asistan, fatura bilgileri, kalan bakiyeniz, hava durumu ve en yakın eczane gibi gibi sorularınıza yanıt veriyor.
  • Akıllı Cevap ile telefonu ters çevirerek sessize alabilir ve arayan kişiye önceden belirlediğiniz mesajı iletebilir, tekrar düz çevirdiğinizde ayarlarınızı eski haline çevirebilir ve size gelen aramayı herhangi bir tuşa basmadan sadece kulağınıza götürerek açabilirsiniz.
  • Turkcell Seyahat uygulaması ile uçak rezervasyonu, bilet işlemleri, hava durumu, saat farkları gibi birçok bilgiye kolayca erişebilirsiniz.
  • Matriks Mobile uygulaması ise borsayı ve döviz kurlarını takip edebilmenizi sağlıyor.

Android işletim sistemi (4.0 – Türkçe) ile kullanıcı deneyimini zenginleştiren cihaz, 4.0 inçlik hassas dokunmatik ekrana ve LTPS TFT teknolojisi sayesinde daha parlak ve net ekran görüntüsüne sahip. Turkcell MaxiPRO5, 1.4 GHz’lik Qualcomm işlemcisiyle telefondaki tüm uygulamaların ve özelliklerin hızlı ve kolay kullanımını sağlıyor. 8 megapiksel otomatik odaklanmalı kamerası, HDR özelliği ve 4x dijital zoom ile çok daha iyi bir fotoğraf ve video deneyimi sunan Turkcell MaxiPRO5, dahili  512MB RAM ve 4GB’lik ROM’a sahip ve harici hafızası 32GB’ı destekliyor. Cihaz, dahili NFC özelliğiyle ve Türkçe F klavye desteğiyle geliyor. Yeni cihazda ön kamera da bulunuyor, böylece görüntülü konuşmalara da imkan veriyor.

Turkcell MaxiPRO5 Teknik Özellikler:

GSM Band Desteği GSM 900/1800/1900 – UMTS 900/2100
Boyutlar 121×61.5×11.1mm
Ağırlık 140 gr
Ekran Tipi LTPS-TFT kapasitif dokunmatik ekran
Ekran Boyutları 4.0 inç, 854*480 piksel
Dahili Hafıza 512MB RAM , 4GB ROM
Harici Hafıza Desteği 32GB’a kadar destekleniyor
Kart Yuvası MicroSD
3G HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps
WLAN 802.11 b/g/n
Bluetooth Var
Kamera 8 MP AF (HDR özelliği ve  4x dijital zoom ile)
Video Var  (720P, max 30 fps)
2. Kamera 0.3 MP
İşletim Sistemi Android OS, 4.0 (Ice Cream Sandwich)
İşlemci Qualcomm® MSM8255T 1.4 GHz
Radyo Yok
GPS Var
Pil Standart Pil, Li-Ion 1900 mAh
Bekleme Süresi 380 saate varan
Konuşma Süresi 400 dk’ya varan
Kutu İçeriği 4 GB SD, şarj aleti, kılavuzlar, pil, kulaklık

Cihazın ücret bilgilerine http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/Sayfalar/ceptelefonlari/Turkcell-MaxiPRO5.aspx sayfasından ulaşabilirsiniz. Peşin fiyatı 849 TL olarak belirlenmiş.

Turkcell MaxiPRO 5 inceleme vidyolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Techno-Labs – Ön İnceleme: Turkcell MaxiPRO 5

Scroll TV – Turkcell MaxiPro5 İnceleme

Sağlıcakla kalın 🙂

“Turkcell MaxiPRO 5 İnceleme” için 7 yanıt

Herşey iyi hoş ama f klavye olması hiç güZel ve doğru bir seçim degil türkiyenin çoğu q klavyeye alışmış bir toplum yoksa öZellikleriyle gerçekten o parayı hal ediyor tek kötü tarafı f klavye olması hic tavsiye etmem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir