Kategoriler
Genel

Turkcell T40 Tanıtıldı

turkcell-t40-tanitildi

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve uzun vadede Türkiye’de üretilecek ilk yerli akıllı telefon olarak belirtilen Turkcell T serisinin yeni üyesi Gebze kod adlı Turkcell T40 İstanbul’da düzenlenen ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in de bulunduğu bir toplantıyla tanıtıldı.

Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu Turkcell T40, 6 aylık geliştirilme sürecini tamamladı ve piyasaya sunulmaya hazır. Eylül ayının sonuna doğru tüketicilerle buluşacak cihaz aynı zamanda 9 ülkeye ihracatı yapılacak. Yeni telefon Türk motifleriyle süslenmiş arka kapakları, ses tasarımları ve Çaldır Kapat gibi uygulamaları ile dikkat çekiyor. Türkiye’ye özgü sesleri taşıyan, Türk motifleri ile süslenmiş arka kapak tasarımlarına sahip Turkcell T40, ses ve kamerada oldukça iddialı. Telefonda Türkiye ile ilgili sesler ve alarmlar da var. Bu özel sesler arasında kanun, martı sesi, çay kaşığı karıştırma sesi ve benzer seçenekler bulunuyor.  T40 gürültü engelleyici özellik konuşma sırasında duru ve anlaşılır ses iletimi sunarken, SRS sertifikalı Surrond Ses Teknolojisi yüksek kalitede ses deneyimi yaşatıyor. Cihazda görüntülü görüşmeleriniz için kullanacağınız ön kameranın yanı sıra Sıfır Deklanşör Gecikmesi, Yüz Tanıma, HDR kalitesinde çekim yapabilme ve Otomatik Sahne Tanıma, Flaş özelliklerine sahip 5megapiksel kamera bulunuyor.

Turkcell T40 Tanıtım Videosu

[youtube=http://youtu.be/jRsv0-lWPws]

 

Turkcell arayüzüne sahip T40’ın kilit ekranı, okunmamış mesajlarınızı, cevapsız çağrılarınızı ve e-postalarınızı cihazı açmadan görüntülemenizi ve tek dokunuşla yanıtlamanızı sağlıyor. 9 karttan oluşan kart ekranından sık kullandığınız uygulama, e-posta, mesaj, fotoğraf, Facebook, takvim ve arama kısayollarına ulaşabiliyorsunuz. Geliştirilen Mobil Asistan uygulaması ile telefonunuza sesli komutlar vererek istediğiniz bilgiye anında erişebiliyorsunuz.

turkcellt40_toplu

Turkcell T40 Teknik Özellikler:

  • Qualcomm 8225 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci
  • 1 GB RAM
  • 4 GB Dahili hafıza
  • 4 inç ekran (400×800 piksel) LCD IPS ekran
  • 1700 maH pil
  • Android 4.1 işletim sistemi
  • 5 Megapiksel arka, 0.3 Megapiksel ön kamera
  • NFC, Wi-Fi
  • 136 gram ağırlık
  • 10.85 mm incelik

Turkcell T40’ın fiyatı henüz belli değil. Satıştan hemen önce cihazın fiyatı resmi olarak açıklanacak.

tukrcell_T40_kapaklar

turkcellt40_front

Sağlıcakla kalın 🙂

“Turkcell T40 Tanıtıldı” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir