Kategoriler
Genel

TT175 Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Türk Telekom TT175 akıllı telefonunuzda şarjınız çabuk bitiyorsa, aniden şarj yüzdeniz azalıyorsa ya da telefonunuz sıkça kapanıyorsa, bataryanız şiştiyse ve artık size yetmiyorsa batarya kalibrasyonu yapmanızın zamanı geldi demektir. Çoğu zaman günlük işlerinizde internete girerken ve oyun oynarken TT175’in 3.000 mAh pili size yeterli gelir. Ancak sosyal medyada geziyorsanız Asphalt, Clash of Clans, Whatsapp Tango Facebook Twitter Instagram gibi arka planda internet ve şarj tüketen uygulamaları kullanıyorsanız şarjınız oldukça çabuk biter. Bu sebeblerden dolayı TT175’i teknik servise götürmeyi düşünüyorsanız bu yazımızla batarya kalibrasyonu yapın ve ondan sonra tekrar telefonunuzun şarj ömrünü gözlemleyin. Umarız faydalı olur.

TT175 Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

  1. TT175’in şarjının bitmeye yakın %5 ve %1 arasına gelmesini bekleyin. Bu aralıktayken prize takıp şarj etmeye başlayın.
  2. TT175’in şarjı tam dolana kadar bekleyin. Bataryası tam dolduktan sonra TT175’i kapatın.
  3. TT175’i kapattıktan sonra tekrar şarja takın ve şarj aletinin ve telefondaki ışığın yeşil olmasını bekleyin.
  4. TT175’in bataryası tam dolduğunda yani yeşil ışığı gördüğünüzde şarjdan çıkarın ve telefonunuzu açın. Prizi fişten çekin.
  5. TT175’i açıldıktan sonra 30 saniye kadar bekleyin, sonra eğer varsa PIN kodunuzu ya da ekran açma şeklinizi girin ya da parmak iziyle TT175’i açın. Telefonun ana ekranının gelmesini bekleyin.
  6. Ana ekran geldikten sonra yine bir 30 saniye kadar bekleyip telefonu kapatın.
  7. TT175’i kapattıktan sonra şarj aletini takıp tekrar prizde şarj olmaya bırakın. Tam dolu olana kadar yani yeşil ışık yanana kadar bekleyin.
  8. Bataryanın full dolu olduğundan eminseniz Türk Telekom TT175’i tekrar açabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir