Kategoriler
Genel

Android N Data Saver (İnternet Veri Tasarruf) Modu – Özelliği

Önümüzdeki Google I/O etkinliğinde duyurulması beklenen Android 7.0 yani Android N kod adlı işletim sistemi versiyonunun Developer Preview versiyonu yayınlandı. Geliştirici ön sürümü bazı sınırlı telefonlara yüklenip kullanılabiliyor. Bu telefonlar genelde Google’ın Nexus model telefonları. Süpriz bir şekilde Türkiye’de Android One projesi kapsamında satılan General Mobile 4G için Android N developer preview sürümünü yükleyebilirsiniz.

Android N Data Saver Modu Veri Tasarruf Özelliği

Android N sürümünde göze çarpan bir özellik internet data kullanımını yüklü uygulamalar özelinde sınırlamanızı ve internet kotanızın erkenden bitmesini önlüyor. 4.5G ile birlikte kavuşacağımız yüksek hızda internetin hemen bitmemesi için Android N’de gelen Data Saver özelliğini kullanabiliriz.

Android N ile birlikte gelen Data Saver modu nedir diye soracak olursanız, internet verisini sınırlama – koruma – özelliğini aktif hale getirirseniz internet bağlantısı izni bulunan ve arka planda internet bağlantısı kullanmaya ihtiyaç duyan tüm uygulamalar listeleniyor. Fazla data kullanan ve hücresel veri – internet kotanızın bitmesine sebeb olacağını düşündüğünüz uygulamaların arka planda internete bağlanmasını keserek hem data tasarrufu yapabilir hem de şarjınızın bitmesini engelleyebilirsiniz.

Android 7.0 ile Data Saver – Veri Tasarruf Özeliğine aynı zamanda telefonunuzun üst kısmındaki bildirim çubuğundan erişip açık ve kapalı hale getirebilirsiniz. Data Saver modunu ayarlamak için Ayarlar –> Veri Tasarrufu yolunu izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir