Kategoriler
Genel

Muud Sahne Nedir Yarışma Hakkında Bilgiler

Muud Sahne, Muud müzik uygulamasının içerisinden erişilebilen amatör sanatçı ve şarkıcıların katılabildiği oyunlaştırma kurgusu içeren online bir müzik yarışmasıdır. Yakından takip edenler Muud’un Türk Telekom’un bir müzik servisi olduğunu bilirler. Muud Sahne ismiyle amatör müzisyenleri destekliyor. Sesinize güveniyorsanız muud.com.tr/sahne adresine giriş yapıp eserinizi yükleyebilirsiniz.

Yüklediğiniz şarkılar değerlendirildikten sonra yarışmada yer alıyorsunuz. Yer aldığınız dönemde şarkınız hem müzik meslek birliklerine kayıt oluyor böylelikle dinlendikçe para kazanma şansı da yakalamış oluyorsunuz. Yani Muud Sahne online müzik yarışmasında birinci olmasanız bile şarkılarınız platformda dinlendikçe para kazanıyorsunuz. Tabiki kazanacağınız miktarın dinleme sayısı ve diğer farklı kriterlere göre değiştiğini söyleyelim.

Muud Sahne platformuna bireysel ya da bir müzik grubunuz varsa onunla başvuruyorsunuz. Başvuru esnasında şarkı sözleri, besteniz, müzik dosyanız ve albüm kapağı için bir fotoğraf gerekiyor. Peki şarkınız onaylandı ve Muud Sahne’ye katılma şansı yakaladınız bundan sonra ne oluyor?

Muud Sahne’de şarkınız yayına girdikten sonra yapmanız gereken şarkınızın daha fazla kitleye ulaşması için Muud uygulamasını indirtip Sahne menüsünden size oy vermelerini istemeniz. Her Muud kullanıcısı oy kullanabilir ancak bu kısım oyunlaştırma kurgusu içerdiği için oldukça eğlenceli. Ücretsiz üye statüsünde olan Muud kullanıcıları yarışma başlangıcında 300 puana sahip. Premium Muud kullanıcıları ise yarışmaya 500 puanla başlıyor. Her hafta Cuma günü  tüm kullanıcılara puan eklemesi yapılıyor. Premium kullanıcılara haftalık 100, ücretsiz kullanıcılara ise 75 puan yükleniyor.

Oyunlaştırma kurgusu ise şu şekilde çalışıyor, Muud kullanıcıları size puan verdikçe bazı görevleri yerine getiriyor hem puan hem de bazı fiziksel hediyeler kazanabiliyor. Örneğin yarışma içinde 3 ten fazla pop kategorisindeki şarkıya oy veren ya da toplamda 1.000 puan ve üzerinde puan veren kişiye ek puan ekleniyor. Bu kuralları Sahnem menüsündeki Sahne Hedeflerim kısmından görebiliyorsunuz.

Sahne sanatçılarını oylarken 1.000 puan karşılığında kulaklık, 1.500 puan karşılığında bluetooth hoparlör kazanabilirsiniz. Ayrıca yarışmacının teşekkür listesine girme ve yardımcı yapımcı gibi fiziksel olmayan ödüller de kazanabiliyorsunuz.

Muud Sahne yarışmasında birinci olana albüm ve video klip yapılacağı lanse edilmiş durumda. Muud uygulamasını Android ve iOS cihazlarınıza indirip amatör şarkıcılara oy verebilirsiniz. Hatırlatmam gerekirse eğer kullandığınız mobil operatör Türk Telekom ise Muud uygulaması internet kotanızdan yani datanızdan yemiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir