Kategoriler
Genel

Instagram Karanlık Mod Android Nasıl Yapılır?

Android Instagram Karanlık Mod‘a geçme oldukça önemli bir özellik. Karanlık mod telefonların ekranını gece moduna dönüştürerek daha az şarj tüketimi sağlar. Aynı zaman karanlık gece modu göz sağlığımız açısından daha uygundur. Beyaz ışık telefon ekranlarını parlak hale getirir, beyaz ekran ışığı cihazların daha fazla enerji harcamasını sağlar ve şarjınız bataryanız çabuk biter tükenir.

Instagram dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça fazla kullanılmaktadır. Türkiye’de 38 milyon civarında Instagram kullanıcısı var. Genel itibariyle akıllı telefon kullanım oranlarına baktığımızda, tüketicilerin büyük bölümü Android işletim sistemine sahip telefon marka ve modellerini kullanmaktalar. Yakın zamanda kullanıcı deneyimine odaklanan uygulamalar, Dark Mode diye tabir edilen Karanlık Mod ya da Gece Modu olarak Türkçe’de kullanılan özelliği servislere entegre etmeye başlamışlardı. Karanlık Mod özelliğinden Android Instagram uygulaması da nasibini aldı. Şimdi sizlere Instagram Karanlık Mod yani Gece Modunu Android telefonunuzda nasıl açacağınızı ve aktif hale getireceğinizi anlatacağız.

Instagram Karanlık Mod Android

Android Instagram Karanlık Mod Nasıl Açılır?

  • Android telefonunuzda Instagram Karanlık Mod yani Gece Modunu aktif etmek için telefonunuzun Android işletim sistemi versiyonu en az 10 olmalıdır. Bunu telefonunuzun Ayarlar menüsündeki Yazılım/İşletim Sistemi bölümünden kontrol edebilirsiniz.
  • Android telefonunuzun Ayarlar menüsüne gelin ve buradan Ekran ayarlarını seçin. Android 10 ve üzeri telefonlarda Ekran Ayarları bölümünde Koyu Tema, Karanlık Mod ya da Dark Mode isimlerindeki ayarı aktif hale getirin.
  • Android koyu modu açtıktan sonra Instagram uygulamasını açtığınızda artık Instagram Gece moduna geçmiş olacaksınız.

Instagram Karanlık modu açtığınıza eminseniz diğer uygulamaları bu şekilde kullanabilirsiniz. Android telefonunuzun Ayarlar menüsü dışında Instagram uygulaması içerisinden bu ayarı aktifleştirebileceğiniz bir menü bulunmamaktadır. Bu yüzden Instagram Karanlık Mod, Gece modu özelliğini Instagram uygulaması içerisinden değil telefonunuzun Ayarlar menüsünden açmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir