Kategoriler
Genel

Android Lollipop Kullanım Oranı Arttı

Android işletim sistemi yenilenmeye devam ediyor. En son piyasada Marshmallow yani 6.0 Android sürümü bulunuyor. Ancak geçtiğimiz hafta Google Android N Developer Preview sürümünü geliştiricilerin kullanımına açtı. Hatta Nexus dışında Türkiye’den de General Mobile 4G Android N Developer Preview aldı. General Mobile 4G sahipleri herkesten önce Android 7.0 yani Android N işletim sistemini telefona indirip kullanabilecekler.

android-lollipop-pazar-payı

Google’ın son paylaştığı rapora göre Android işletim sistemi versiyonlarının kullanım oranları ve pazar payları gözler önüne serildi. Google’ın pazarda bulunan ve telefonlarda yüklü en son işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow (API 23) %2.3, Android 5.0 (API 21) ve Android 5.1 (API 22) Lollipop %36.1, Android 4.0 KitKat (API 19) ise %34 pazar payına sahip. Android 6.0 5-6 ay önce yayınlanmasına rağmen henüz geniş bir kullanıma kavuşamadı. En fazla kullanılan Android sürümü ise şuan için Lollipop oldu. Android 4.1.x Jelly Bean %12.3, Android Ice Cream Sandwich %2.3 kullanıma sahip.

Göze çarpan diğer detay ise henüz Android KitKat kullanan ciddi sayıda kullanıcı olması ve Marshmallow sürümünün istenen seviyeye ulaşamaması. Aslında Android’in stabil olmadığının ve birçok marka tarafından çıkan telefonlara güncellemelerin geç gelmesi olarak görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir